IT hírek
:: 2014. szeptember 17. - 13:35
Majka és a politika

Régóta, talán úgy 12-13 éves korom óta került az érdeklődésem középpontjába a történelem majd ezzel párhuzamosan a politika. A két dolog között ugyanis erős kapcsolat áll fent. Ezzel persze eléggé egyedül voltam mindig is, de azért a megszerzett tudás alapján kialakított világképet igyekeztem elmagyarázni és átruházni a környezetemre. Ez a dolog mára odáig fajult, hogy hasonló és főleg politikai témákban a családtagjaim és a barátaim szívesen kérdezik a véleményem.

A legutolsó esetben Majka legújabb zenéjéről kérdezett az egyik barátom. Természetesen nem akarom kikerülni a válaszadást, de mivel úgy gondoltam, hogy sokak számára érdekes lehet, hogy nemzeti radikális szemmel hogyan értelmezem ezt a „művet”, egy közösségnek, de főleg a fiatalságnak, - az ébredő fiatalságnak! - szeretném címezni a választ.

 

Az első dolog ami eszembe jutott, hogy mennyire rossz mikor felszínes gondolkodású "sztárocskák" mély tartalmú, politikai és történelmi dolgokat próbálnak meghatározni és kezelni, majd abból valamifajta mondanivalót kicsikarni. Újra és újra meghallgatva a számot tudatosul bennem, milyen nehéz is a dolgom, mert majd minden egyes sora megérne egy hosszú bekezdést.

Rövidre fogva a következő rémsorokat emeltem ki:

„A múltunkat cipelem a vállamon, de magyar vagyok, úgyhogy vállalom”
„Túl egy bűnös évszázadon, de magyar vagyok ez a támaszom.”

Na ez a gondolkodás az amiből már nem kell az új generációnak. Nem kell a bűnös nemzet érzetéből. Elég volt! (Tudjuk kedves művész úr, hogy ti és a szolgalelkű nemzedéked még azon a maszlagon nőtt fel, hogy mi mindig a gonosz és a vesztes oldalra álltunk az elmúlt száz év háborúi során. Persze az igazság ettől sokkal árnyaltabb és nem beszélhetünk jó és rossz oldalról sem.) Sajnos van egy jelentős réteg amely ennek a hazugságnak a fenntartásából túl jól él. Viccesnek azonban egyre nehezebb nevezni azt, hogy főleg ehhez a réteghez tartozók azok, akik másokat populizmussal, megbélyegzéssel, gyűlölködéssel és előítéletekkel vádolnak.

Következőkben egy rövid sor erejéig kicsit osztja a politikai elitet, mert lopnak, de aztán gyorsan visszatér az eredeti mondanivalóhoz és nem hagyja veszni a lényegről a figyelmet. Ugyanis kedves hallgató ennek az országnak tényleg a rasszizmus az indok nélküli megbélyegzés és az ezekből az előítéletekből profitáló politikusok a legnagyobb baja. Igazából már csak annyi hiányzott a dalból, hogy személyesen Vona Gábornak és a rasszista magyaroknak címezzék a dalt. 

„…mert érzem a bőrömön, ahogy nézel, az indok nélküli testi kényszert. Rám húznád sorban a bűnöket, mert az előítélet most jól fizet.”
„De én problémás vagyok, mert gondolkodom. Nem állíthatsz félre, arról gondoskodom, és hiába tartasz kést a torkomon, én már vizsgáztam az életből felsőfokon.”
„Az egyetlen érved a gyűlölet.”

Ironikusan jegyezem meg, hogy tényleg mennyi hírt hallani a problémás magyarok tömegeiről akik nem hagyják nyugodtan élni szegény kisebbségieket. Az állam támogatja őket, szociális lakásokat, segélyeket folyósít nekik, de ők csak szétverik a házat és elherdálják a pénzt. Ezek a rasszista magyarok aztán meg csúnyán néznek a szegény kisebbségre és mindenért őket teszik felelőssé. Milyen világot élünk? Nem? Akinek szeme van és tényleg ebben az országban él azoknak nem kell sokat magyaráznom a fenti sorok valóságtartalmát. Valójában pedig az igazság itt is éppen fordított. Rengeteg megélhetési rettegő, jogvédő él abból, hogy a beilleszkedni nem akaró és az emberi normákat legkevésbé sem betartók mellé áll. Nekik ebből van a kenyérre való.

Annak pedig megint csak meg van a diszkrét bája, hogy egy volt valóságshow szereplő beszél tudatosságról, gondolkodásról és becsületről. Korunk hősei ma már tényleg ott vannak a barikádok mind két oldalán. A butító proli csöcs és fasz mutogató hulladék műsorok emberei lettek ugyanis az öntudatosság és az emberi humánum élharcosai.

Még csak meg sem próbáltak tárgyilagosak lenni, és igazságot keresni. Nekik mindig csak fekete és fehér létezik. Ha ezt nem fogadod el bűnös vagy és azokhoz tartozol akik azokat a rémtetteket követték el amik a dal végén vannak. Sterilizálás, genetikai kísérletek meg népirtás meg világháború stbstb…

Kár, hogy a lényeget nem sikerült megragadni most sem. Ellopott rendszerváltás, ellopott nemzeti vagyon, külföldi kézre átjátszott magyar piacok, korrupció, a külföldre menekülő tömegek a szétszakított családok szóval úgy összességében az elmúlt húszon valahány év. Ugyanakkor kár, hogy leölt, kisemmizett, tönkretett, megfélemlített magyarok fájdalma sem indított meg benneteket. Persze abból nem lehet úgy profitálni. Értjük mi, csak nem szeretjük. Inkább szégyellni kellene magatokat.

Aki pedig érti a fenti sorokat nem fogja ezt a hulladékot hallgatni és szépen megjegyzi a klipben szereplő arcokat, mert ezeknek az arcoknak a szavára nem érdemes adni.

(Na és még egy kis adalék, hogy mennyire hazug és képmutató a rendszer. Fanka lehet akármilyen népszerű, soha nem lesz ötöd annyira sem felkarolva, mint egy ilyen dal. Hányszor hallottátok a Magyar Földre album valamelyik dalát egyszer is felcsendülni rádióban, tv-ben? Képmutatás, azt mondják minden a piac, a kereslet és a kínálat határozza meg ki kerül be a műsoridőbe és ki nem. Persze Geszti, a Padödő, a fekete Pákó és a többi díszbohóc mindig a pofánkba volt tolva, de a Kárpátia hiába lesz a MAHASZ eladási listájának vezetője hetekig, az életben nem fogjuk őket hallani.)

Lukovics Gergő

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya