IT hírek
:: 2015. június 26. - 10:47
Meg kell állítani a kábítószer-terjedést Magyarországon!

Ma van a nemzetközi kábítószer ellenes világnap, amelynek apropóján egy folyamatosan súlyosbodó problémára kell felhívnunk a figyelmet. Soha nem látott módon terjednek hazánkban az úgynevezett pszichoaktív szerek: a kristály és a herbál fogyasztása az elmúlt évben megduplázódott. Ezeknek a szereknek az összetevői 3-4 havonta cserélődnek. A lassú és bürokratikus hazai szabályozás mindezt nem tudja követni, így ha betiltanak egy szert, máris egy újabb van a piacon. Legálisan! 

Az ismeretlen anyagoknak rendkívül súlyos következményei lehetnek: spontán vérzést, szívrohamot, légzésleállást, téveszmés állapotokat, idegi problémákat, agressziót okozhatnak.

Megdöbbentő, hogy a használók száma rohamosan nő a kiskorúak között, így már az iskolákban is jelen vannak ezek a szerek. Aggodalomra ad okot, hogy egyre több erőszakos bűncselekményt követnek el pszichoaktív drogok hatása alatt, illetve azért, hogy azokat meg tudják vásárolni.

A kormány nem nézheti ölbe tett kézzel, hogyan mennek tönkre emberéletek, ezért a Jobbik sürgős cselekvésre szólítja fel a döntéshozókat. Növeljék az ezen anyagok vizsgálatával foglalkozó szakemberek számát az ezzel foglalkozó kutatóintézetekben, illetve rövidítsék le a szerek betilthatóságának határidejét. Fordítson nagyobb hangsúlyt a megelőzésre és a felvilágosításra, illetve növelje az erre szánt költségvetési forrásokat. Ellenkező esetben a társadalom egyre növekvő része válhat a kábítószer áldozatává. 

 

Fügedi Richárd, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke, Mezőkövesd Város önkormányzati képviselője

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya