IT hírek
:: 2014. július 28. - 08:53
Megalakult az esztergomi IT

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának fő célja, hogy minél több fiatal figyelmét felhívja a nemzeti értékek fontosságára és ez által közvetítse azt, hogy büszkeség magyar fiatalnak lenni. A szervezet működéséhez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés és terjeszkedés, így stratégiailag fontos a nagyvárosokban történő szervezetek létrehozása.

E városok körébe tartozik Esztergom is, mely 1000 éves történelmével és nyüzsgő diákváros múltjával kis hazánk egyik ékköve. Komárom – Esztergom megyei szervezőként elsőszámú feladataim közé soroltam az esztergomi tagozat megalakítását. Ám nem volt egyszerű dolgom, hiszen a helyi fiatalokról sajnos fokozottan elmondható manapság elterjedt „multikulti” felfogás, így nehéz volt olyan személyeket találni, akik nem csak hisznek a nemzeti eszmékben, hanem készek is cselekedni érte. Telt múlt az idő, közben találkozók sokaságára került sor, majd végre sikerült megtalálni azokat a személyeket, akik érdeklődése nem halt el az első megbeszélés után.

Július 18-án végül sikerült megtartanunk az alakuló ülést és létrehoznunk a szervezetet egy olyan városban, mely nem csak a választókerület legnagyobb városa, de történelmi gyöngyszemünk is. Keresztény diákváros révén, a helyi felnőtt alapszervezettel együttműködve remélem, hogy olyan sikeres útra indulnak újdonsült fiatal tagjaink, mellyel hozzájárulnak a nemzeti öntudat felébresztéséhez a városban. Az alakulás után hosszasan beszélgettünk a srácokkal arról, hogy vannak-e konkrét elképzeléseik, illetve én is próbáltam tanácsokat adni arra vonatkozóan, hogy miként tudják első körben felhívni magukra a helyi fiatalok figyelmét, miként tudnák magukat népszerűsíteni. Arra jutottunk, hogy egy szemétszedési akcióval fognak kezdeni, illetve a nagyobb helyi és országos történelmi eseményekre megemlékezéseket szeretnének szervezni, valamint a helyi felnőtt szervezettel közösen szeretném, ha megvalósítanának egy olyan rendezvényt, mely a szomszédos dorogi szervezet rendezvényének mintájára megmozgatná a helyieket.

Sok sikert kívánok nekik!

 

Nunkovics Tibor, Komárom-Esztergom megyei szervező

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya