IT hírek
:: 2013. február 25. - 18:27
Székesfehérváron is megemlékeztek a kommunizmus áldozatairól

Megemlékezés SzékesfehérváronSzékesfehérváron immáron hagyományosan a Jobbik Székesfehérvári Alapszervezetének megemlékezésén jelen volt a Székesfehérvári Ifjúsági Tagozat is. A megemlékezés szervezője Dr. Mező Balázs önkormányzati képviselő és Róth József, a helyi IT elnöke volt.

A megemlékezés résztvevőit Róth József köszöntötte, s a Himnusz eléneklését követően beszédében kitért arra, hogy bár a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján az elhunytakra, megkínzott és méltóságukban meggyalázott emberekre szokás főhajtással megemlékezni, ugyanakkor a kommunista rendszerben is oly jellemző félelem még ma is él az emberekben, csupán a csengőfrász helyett sárga csekkek formájában. Kiemelte annak fontosságát, hogy a fiatal generációk feladata az emlékezés és a cselekvés is egyaránt.

Beszédét követően Drotleff Zoltán szavalta el egy versét, majd Dr. Mező Balázs mondta el megemlékező beszédét. Dr. Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő beszédében kifejtette, hogy több feladat is áll még a mai generáció előtt, így például a korábbi rendszerek okozta károk felelőseinek törvény elé vitele, a kárvallottak jóvátétele és az érintettek közügyektől való eltiltása.

A megemlékezés koszorúinak elhelyezése után a jelenlévők közösen énekelték el a Szózatot és a Székely Himnuszt.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya