IT hírek
:: 2013. augusztus 15. - 20:04
Megérte megalázni a szurkolókat?

A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) csoport a Győr és a Honvéd szurkolóit „rasszista viselkedés” bepanaszolta az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA). A Jobbik szerint inkább az a felháborító, ahogy a Győr szurkolóit vegzálták és megalázták a zsidó rivális miatt.

A Futball a Rasszizmus Ellen Európában szervezet honlapján található jelentésben az olvasható, hogy a július 17-én játszott Győr - Makkabi Tel-Aviv Bajnokok Ligája-selejtezőn a hazai drukkerek „antiszemita rigmusokkal sértegették” az izraeli rivális játékosait és szimpatizánsait.

A FARE beszámolója szerint július 18-án, a Vojvodina-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezőn a „kispesti drukkerek huhogtak a szerb együttes kameruni légiósának labdaérintéseinél, továbbá homofób bekiabálásokkal sértegették a hazai együttest”. Az egy héttel későbbi visszavágón pedig „cigányozást és náci karlendítést” tapasztalt a szervezet megfigyelője - áll a jelentésben. Az UEFA egyelőre egyik ügyben sem hozott fegyelmi határozatot.

A Jobbik szerint felháborító a Futball a Rasszizmus Ellen Európában szervezet panasza. „Az ominózus mérkőzésre kilátogatók pontosan tudják, hogy Győrben soha nem látott vegzálás és eltúlzott biztonsági intézkedések voltak tapasztalhatóak” – közölte a július 17-i Győr - Makkabi Tel-Aviv mérkőzés kapcsán Takács Krisztián, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke. Takács emlékeztet rá, hogy 6 éves kisgyermekekkel vetették le a cipőiket hátha ott csempésznek be valami illegális dolgot. Ugyanakkor arra is rámutat, hogy a zsidó csapatnál "nyilván nem volt ilyen szigorú az átvizsgálás, hiszen többször is fellobbantak a betiltott görögtüzek”. A jobbikos megyei alelnök szerint a szektorokban úgynevezett „vélemény kápók” foglaltak helyet, akik azt figyelték ki, hogy szurkol, és ha valami nekik nem tetszőt tapasztaltak elvitették a drukkert a biztonságiakkal.

„Győrben egy focimeccs erejéig megvalósult Orwell rémálma. Dühös és megalázott nézők ezrei hagyták el az ETO Parkot aznap és ennek legkevésbé a csapat teljesítménye volt az oka. Ám ahogy láthatjuk ez a meghunyászkodás sem volt elég” – írta közleményében Takács Kirisztián, aki szerint a győri sportvezetők bocsánatkéréssel tartoznak a győri szurkolóknak és minden győri lokálpatriótának, amiért sárba tiporták a város önérzetét.

Kedves győri sportvezetők megérte megalázni a győri szurkolókat? Megérte lemenni kutyába? Megérte betiltani ősi szimbólumainkat köztük azt az Árpád-sávot mely Győr vármegye címerének is az alapja? – teszi fel a kérdéseket közleményében a nemzeti radikális politikus.

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya