Jobbikos hírek
diákmunka, :: 2013. január 23. - 18:23
Megkönnyítené a diákmunkához jutást a Jobbik

A Jobbik törvénymódosítást kezdeményez a fiatalok könnyebb munkához jutása érdekében - olvasható Bertha Szilvia és Farkas Gergely országgyűlési képviselők portálunkoz eljuttatott közleményében.

"A Fidesz-kormány az oktatás, különösen a felsőoktatás kapcsán egyre több anyagi terhet ró a diákságra és szüleikre. A pénz előteremtésére pedig a legkézenfekvőbb megoldásról eszükbe sem jut gondolkodni:

hogy maguknak a diákoknak adjanak meg minden lehetőséget diákmunka révén pénzt keresni és tanulmányaikat finanszírozni" - szögezik le a jobbikos képviselők.

A Jobbik szerint a kormány morális és etikai felfogásával kapcsolatban is kérdőjelek merülnek fel, hiszen szinte még gyereknek számító fiatal felnőtteket a tanulásuk költségeinek fedezésére a munka világa helyett rögtön a könnyű megoldást hirdető, de egy életre kényszerpályát jelentő hitelekbe próbálnak belehajszolni.

"Ezért a Jobbik törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy a felsőoktatásban tanulók passzív félévben is változatlan feltételek, a munkáltatók számára kedvezőbb közterhek mellett végezhessenek diákmunkát, ezzel további esélyük legyen tanulmányaik finanszírozására" - zárul a közlemény.

barikad.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya