IT hírek
:: 2013. június 12. - 12:57
Megtartotta első kongresszusát a Ruch Narodowy

2013. június 8-án mintegy 1300 lengyel hazafi előtt tartotta első kongresszusát a Ruch Narodowy (Nemzeti Mozgalom) Varsóban. A kongresszuson több kisebb-nagyobb nemzeti szervezet és sajtóorgánum is együttműködési megállapodást kötött. A rendezvényen részt vett a HVIM, a Jobbik, és a Jobbik IT is.

A Ruch Narodowyt 2012. november 11-én, a Függetlenség Menete után alapította meg az Összlengyel Ifjúság (Młodziez Wszechpolska, az Ifjúsági tagozat testvérszervezete) és a Nemzeti Radikális Tábor (Obóz Narodowo-Radikalny, ONR). A mozgalom azzal a nem titkolt szándékkal jött létre, hogy a lengyel nemzetiek politikai képviseletét felvállalja, és betörjön a lengyel közéletbe.

A magyar küldöttség

A mostani kongresszus a szándékaik sikeréről tanúskodik. Rendkívül szervezett, jó felszólalások, és szakmai anyagok álltak a részvevők rendelkezésére. A rendezvényen felszólalt Robert Winnicki is, a mozgalom elnöke. Beszédében összefoglalta Mozgalmuk céljait, szellemiségét. Beszédét kitörő taps övezete, és bizonyította, hogy alkalmas a szervezet vezetésére. A magyar küldöttség nevében Toroczkai László mondott kitűnő beszédet, mely osztatlan sikert aratott. A lengyel hazafiak álló tapssal, és éljenzéssel köszönték meg a HVIM elnökének beszédét, melyben a nemzetközi összefogás, és a Vona Gábor által megálmodott Tengertől Tengerig Tengely fontossága kapott hangsúlyt. A felszólalások végén Vona Gábor üdvözlő levelét is felolvasták.  A kongresszuson beszédet mondott Maria Piaseczka-Lopuszanska, a Lányok a Nemzetért (Kobiety dla Narodu - KDN) vezetője is, aki a Jobbik IT-s lányokkal együtt szerkeszti a Christian Women Against Femen (https://www.facebook.com/ChristianWomenAgainstFemen?fref=ts) nagysikerű feminista ellenes Facebook oldalt. 

Toroczkai László

Vona Gábor üdvözlőlevelének felolvasása

A rendezvény végén a Jobbik IT és az Öszlengyel Ifjúság zászlócseréjére is sorkerült az összefogás, és az együttműködés jegyében. A magyar küldöttség kint léte alatt sok, és hasznos élménnyel gazdagodott, vasárnapi hazatérést követően azonban mindenki csatlakozott a gáton dolgozó testvéreinkhez!

Kálló Gergely

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya