IT hírek
:: 2013. február 18. - 12:54
Mi döntünk!

Mi döntünk - Jobbik Ifjúsági Tagozat2013-at írunk, Európában élünk és – elvileg – szólásszabadság van (bár nem tudom, ki gondolja ezt még komolyan). Ma Magyarországon, ha a félelmeimet hangoztatom, nácinak neveznek, ha elmondom a véleményem, kirekesztőnek bélyegeznek, ha megoldást keresünk a társadalom égető problémáira, rasszistának kiáltanak ki minket, és ránk uszítják Tel-Avivtól Brüsszelen át Washingtonig az úgynevezett jogvédőket, a kisebbségért aggódókat. A szólásszabadságom pedig annyiban merül ki, hogy elmondhatom azt, amit szabad.

Ugyanekkor, közel tízezer kilométerrel odébb, Kanadában, a televízióban olyan mondatok hangozhatnak el, hogy „a cigányok a legrosszabb emberek a világon”, és azok véleményét mutatják be, akik közelről tapasztalták néhány hónapig, amit mi, Magyarországon, főleg Borsodban nap mint nap látunk, hallunk és átélünk, ami megmételyezi mindennapjainkat. Valahol örülünk, hiszen a mi problémáinkat a nagy nyilvánosság elé tárják kanadai állampolgárok, ugyanakkor mélységesen fel is háborodunk, hiszen nekünk elég csak utalni e társadalmi normákra fittyet hányó rétegre, máris a kirekesztő rasszista bélyegét nyomják ránk a saját hazánkban, a saját országunk (ki tudja hány állampolgársággal és milyen múlttal rendelkező) vezetői.

Ennek a jelenségnek az üzenete egyértelmű és összefonódik a Miskolcon és Borsodban tapasztalható törekvésekkel, hogy idecsődítsék Európa azon cigányait, akik képtelenek a társadalom normáit elfogadni. Ha Kanadában kimondhatják a cigánybűnözés létezését, akkor kimondhatják máshol is Nyugaton, sőt úgy tűnik meg is próbálják számukra megnyugtatóan rendezni ezt a problémát oly módon, hogy előbb szűkebb pátriánkból, megyénkből, majd egész hazánkból gettót csinálnak bűnözőkkel és az ő szintjükre züllesztett közömbös emberekkel, akiknek már túl késő lesz, mire észreveszik, mekkora baj van.

És ez elsősorban azok számára üzenet, akik a Jobbik népszavazási kezdeményezését arra hivatkozva nem írták alá, hogy félnek a cigányok haragjától, vagy attól, hogy elveszítik a munkahelyüket. Igen, sok esetben megtapasztalhattuk az aláírásgyűjtés során, hogy a húsz év „demokrácia” által kiépített (továbbépített, finomított, fejlesztett) fortélyos félelem rendszere a 30 ezer bátor miskolci mellett milyen sokakat riasztott el attól, hogy éljenek valóban demokratikus jogaikkal, s támogassanak egy népszavazási kezdeményezést. Most a 30 ezer győzött, de ahhoz, hogy gettók helyett valóban élhető jövő várjon a gyermekeinkre, mindenkire szükség lesz a küzdelemben.

Szarka Dénes - Jobbik Miskolci Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya