IT hírek
:: 2013. október 16. - 07:51
Miénk a jövő! - VI. Jobbik IT Vezetőképző

Jobbik Ifjúsági Tagozat - VI. Vezetőképző

A Jobbik Ifjúsági Tagozat október első hétvégéjén tartotta meg a már rendszeressé vált vezetőképző táborát, immár 6. alkalommal, amelynek helyszíne ezúttal Tata volt. A vezetőképzőn több érdekfeszítő, motiváló és képességfejlesztő előadás bővítette a megjelent több mint százötven szervezeti vezető ismereteit.

Október 4-én, péntek este Vona Gábor, a Jobbik elnökének előadásával vette kezdetét az esemény, melyben a pártelnök a Jobbik kezdeti korszakáról, az elmúlt és a közelgő választásról beszélt s válaszolt az előadást követően a fiatalok kérdéseire. Az estét egy szórakoztató kvízjáték és házibuli zárta, melyen a táborozók új kapcsolatokra tehettek szert, ill. az egymást a korábbi táborokból, rendezvényekről már ismerők mélyíthették el a korábban kötött barátságokat.

Szombat délelőtt Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója tartott előadást a közelgő kampány és választás témájában. Több hasznos tudnivaló hangzott el a választási rendszer változásaival és a Jobbik IT kampány alatti feladataival kapcsolatban.  Ezt követően Balogh Gábor publicista beszélt a rendszerváltás utáni politikai helyzetről, az előző kormányok és pártok bűneiről, hibáiról.  Délután Silhavy Máté tartott kommunikációs előadást a viták és sajtótájékoztatók menetéről, azokkal kapcsolatos hasznos információkról.  Az előadást egy hosszabb kommunikációs gyakorlat követte, melyen a vezetők az előzetesen megszerzett információk alapján fejleszthették a beszédképességüket különböző szituációkban.  Az eseménydús szombati napot Vári-Kovács Péter remek hangulatú koncertje zárta.

Vasárnap Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke tartott előadást két témakörben. Egyrészt a tagtoborzás módszereiről, másrészt az ifjúságpolitikai problémákról és a Jobbik megoldási terveiről.  Farkas Gergely kiemelte, hogy a szervezet a rohamos növekedése ellenére sem szándékozik elkényelmesedni a jelenlegi helyzetben, hanem a folyamatos növekedést és bővülést jelölte ki célul.

A mostani vezetőképző különlegességét a választás közelsége mellett az adta, hogy első alkalommal a határon túli magyar szervezetek mellett több országból (Egyesült Királyság, Franciaország, Lengyelország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország) érkezett szervezetek képviselői vendégeskedtek a táborban, amelyek egy kerekasztal-beszélgetés formájában mutatkoztak be a jelenlévőknek. Nekik egyébként egy külön előadás-sorozat volt szervezve a hétvégére, melyen a Jobbik külügyi stábjával közösen vettek részt.

A vezetőképző kiváló lehetőség volt mind képességfejlesztésre, mind a hasznos információk begyűjtésére, de ami legalább annyira fontos: a baráti kapcsolatok kialakítására. Mert mindannyian tudjuk, ha összefogunk: Miénk a jövő!

Németh Martin

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Farkas Gergely - VI. Vezetőképző

Szabó Gábor - VI. Vezetőképző

Külföldi szervezetek vendégei - VI. Vezetőképző

EMI - VI. Vezetőképző

Balogh Gábor - VI. Vezetőképző

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya