IT hírek
:: 2016. augusztus 10. - 21:21
Miért nincs véleménye a Fidelitasnak? (+Videó)

A 2016. július 13-án tartott sajtótájékoztatón ismertettem a Jobbik Kisvárdai Ifjúsági Tagozatának legújabb helyi kezdeményezését, miszerint  kérdőíveket juttatunk el a Kisvárdán és a térségében élőkhöz, amelyben arra kérjük őket, értékeljék a Felső-Szabolcsi Kórház nyújtotta ellátások és szolgáltatások színvonalát.


Körülbelül 3 hete gyűjtjük a véleményeket és eddig megközelítőleg 200 db kérdőív került kitöltésre. A vártnak megfelelően a vélemények nagy része negatív, az emberek nagyon rossznak ítélik meg a magyar egészségügy helyzetét általánosságban, illetve eddig a legtöbb panasz, az orvosok és az ápolók túlterheltségére érkezett.

Szerettük volna kihívni egy nyílt vitára a Fidelitas helyi csoportját, amelynek a témája a járási egészségügy általános helyzete, illetve a Felső-Szabolcsi Kórházban történő egészségügyi ellátás színvonala lett volna. Viszont ezt a kezdeményezésünket elutasították, többek között arra hivatkozva, hogy a Fidelitas Kisvárdai szervezete ifjúságpolitikával foglalkozik, ifjúsági közösséget épít és adománygyűjtéseket szervez. Nos, erre az én válaszom, hogy elsősorban mi is ifjúságpolitikával foglalkozunk, mi is szervezünk adománygyűjtéseket, és mi is közösséget építünk. Sokkal jobb közösséget, mint ami az övék! De a mi feladataink nem merülnek ki ennyiben, az egészségügy helyzete egy olyan kérdés, amely minden korosztályt érint! Kíváncsiak lettünk volna, hogy a Fidelitas tagjai hogyan látják a kormány eddigi intézkedéseit az egészségügyen belül, és fiatalként milyen intézkedéseket tesznek vagy tettek az egészségügyi rendszer hibáinak a kijavításához. Valamint hogyan látják a Felső-Szabolcsi Kórház állapotát, felszereltségét és az ellátásnaka színvonalát. Viszont ahelyett, hogy beleálltak volna ebbe a vitába ők annyival lezárták ezt, hogy az egészségügyi helyzetről a benne dolgozó szakembereket keressük. A Felső-Szabolcsi Kórházban történő fejlesztésekről az adott projekt vezetőit keressük meg. Tehát nagyon taktikus módon kibújtak ez alól a vita alól. Viszont ezután én beszéltem a Kisvárdai Fidelitas csoportelnökével, és mivel az egészségügy témájában nem fogadták el a vitakezdeményezésünket, felajánlottam témának: Vitassuk meg a párthovatartozással kapcsolatos nézeteinket.


Vitassuk meg, hogy ők fiatalként miért a Fidesz mellett kötelezték el magukat, és érveljenek a saját pártjuk mellett. Mi is megtesszük ugyanezt a Jobbik Magyarországért Mozgalom mellett. Hogyan látják a Fidesz eddigi kormányzását, intézkedéseit, mit szólnak ahhoz, hogy egyre több fiatal kénytelen külföldre menekülni a munkalehetőség hiánya miatt. Ezek a problémák már a fiatalságot is érintik, hiszen testvéreinktől, barátainktól vagyunk kénytelenek elszakadni akár évekre is. Illetve nagyon sok aktuális problémát felsorolhatnék még. Viszont ennél a felvetésemnél válasz sem érkezett. Egyébként nagyon jellemző, hogy a Fidesz képviselői sem vállalnak fel vitát más politikai pártokkal. Úgy látszik, hogy az utánpótlás is ezt az irányvonalat követi. De ha még is elfogadnák a későbbiekben ezeket a témákat, illetve lenne olyan dolog, amiben vitázni szeretnének velünk a Fidelitas tagjai, azt mi nagyon szívesen vállaljuk.
 

Mint korábban ismertettem az egészségügy témájában indított kérdőívek kitöltetését augusztus 31-ig tervezzük. Az emberektől nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk a kezdeményezésünk ötletéért, valamint mi bele szeretnénk szólni a saját sorsunkba, a saját egészségügyi ellátásunk sorsába. Zárásként szeretném megjegyezni, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos elnöksége az elmúlt hónapban való kiemelkedő teljesítményéért a Jobbik Kisvárdai Ifjúsági Tagozatát választotta meg a hónap legjobb ifjúsági tagozatának.

 


Balogh Ádám
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya