IT hírek
:: 2016. december 1. - 17:39
A külhoni magyarságot is felkarolná a Magyar Ifjúsági Konferencia
 
Harmincegyedik soros ülését tartotta a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) Balatonmáriafürdőn november 25. és 27. között, 33 tagszervezet delegáltjai vehettek részt szerte a Kárpát-medencéből. A zárónyilatkozatba többek között a külhoni magyarokat érintő passzusok is bekerültek.
 
Az EMMI és a Miniszterelnökség helyettes államtitkárai részvételével zajló konferenciaülés fő témáját a Kormány ifjúsági stratégiájának újraalkotása képezte, ami a Nemzeti stratégia a fiatalokért 2017-2026 címet viselte. A Jobbik képviseletében Szávay István országgyűlési képviselő, a párt Nemzetpolitikai Kabinetjének elnöke és Kéki Imre Krisztián az Ifjúsági Tagozat kabinetelnöke vett részt a konferencián.
 
 
Szó esett a régiókat érintő nemzetpolitikai ügyekről is, amiről a regióelnökök tartottak kisebb beszámolót, javaslattal is fordultak a készülő stratégia kidolgozásához. A zárónyilatkozatba többek között a külhoni magyarokat érintő passzusok is bekerültek: az erős és versenyképes magyar oktatási intézményhálózat működésének támogatása, a magyar nyelvhasználat biztosítása az újvidéki Jogtudományi Karon, a felvidéki magyar-magyar párbeszéd erősítésének célja, az erdélyi magyarág erős bukaresti parlamenti képviseletének elősegítése, valamint az ukrán állam nemzetiségeket elnyomó intézkedései elleni tiltakozás.
 
 
Bízunk benne, hogy a kormány nemcsak nagy szavakkal támogatja a fenti célokat, hanem cselekedni is fog elérésük érdekében.
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya