IT hírek
:: 2016. július 23. - 13:05
Mi mindenhol ott vagyunk! - A Magyar Ifjak Világtalálkozóján jártunk
 
Idén második alkalommal került megrendezésre a Magyar Ifjak Világtalálkozója (MIVIT) a Heves megyei Felsőtárkányban július 11-17. között. A rendezvény fő célja, hogy egy hétre összegyűjtse a világban szétszórt magyar fiatalokat, akik ismerkedhetnek, beszélgethetnek, kapcsolatokat szőhetnek egymással az eseményen. Legtöbben a Kárpát-medencéből érkeztek, de többen voltak Európa más pontjairól, Ausztráliából, az USA-ból, Új-Zélandról  vagy épp Brazíliából is.
 
Az MIVIT-re meghívást kapott a Jobbik Ifjúsági Tagozatának Nemzetpolitikai kabinetje is, amelyet Kéki Imre Krisztián, a kabinet elnöke képviselt Szávay István országgyűlési képviselővel, a Jobbik Nemzetpolitikai kabinetjének elnökével, valamint Bencsik Jánossal, a Nemzetpolitikai kabinet alelnökével.
 
 
A főszervező, Ács Tibor számos programmal várta az ide érkező fiatalokat. A kirándulások, esti koncertek és bulik mellett előadásokba, kézműves foglalkozásokba is bekapcsolódhattak az érdeklődők, egri borkülönlegességeket kóstolhattak meg, záró programként pedig szentmisén vettek részt az egri bazilikában. Szombat délelőtt Ács Tibor, köszönetét fejezte ki a megjelent szervezetek delegáltjainak, hogy részt vettek az eseményen. Tibor többek között azt is elárulta, hogy jövőre is megszervezi a Magyar Ifjak Világtalálkozóját, amelyen reményei szerint az ideinél is jóval többen tudnak majd részt venni. A delegáltak végül egy részvételi nyilatkozatot írtak alá, ezzel is magasabb szintre emelve a találkozót.
 
 
Számunkra mint nemzetéért tenni akaró fiatalok számára fontos volt, hogy ezen a rendezvényen részt vegyünk, meghallgassuk, milyen az élet magyarként Brazíliában vagy akár Oroszországban, és későbbiekben olyan programokat tudjunk felépíteni, amelyek vissza tudják Őket hozni otthonukba, a Kárpát-medencébe.
 
 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya