IT hírek
:: 2014. március 7. - 17:03
Munkahellyel és lakhatással marasztalná az ifjúságot a Jobbik

Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos elnöke Szegeden tartott fórumot, ahol elmondta: munkahelyteremtéssel, lakhatási támogatással és kiszámítható jövőképpel marasztalná a párt a kivándorlókat.

A fiatalokat érintő témakörökben kezdeményeztek volna kerekasztal-beszélgetést a Jobbik ifjúsági tagozatának szegedi képviselői, mivel azonban egy párt sem válaszolt a meghívásra, így csütörtök délután a párt Oroszlán utcai székházában tartott fórumot Rácz Tibor képviselőjelölt szervezésében. A rendezvény vendége volt Farkas Gergely, a Jobbik ifjúsági tagozatának országos elnöke is, aki az egyik legfiatalabb országgyűlési képviselőként érintettként beszélhetett az ifjúságpolitika hazai helyzetéről, illetve annak hiányosságairól.

“Szomorúnak tartjuk, hogy egyik nagy párt nem reagált a meghívásunkra, ahol nagyon komoly és sok embert érintő témák kerülhettek volna terítékre” – nyilatkozta portálunknak Farkas Gergely. Mint mondta, három fő probléma vezetett ahhoz, hogy az utóbbi években fiatalok tízezrei kényszerültek külföldön munkát vállalni: a munkahelyhiány, a lakhatás problémái és a forráskivonások következtében az oktatásban tapasztalható kaotikus helyzet. “Legnagyobb problémát a bizonytalanság jelenti a fiatalok számára, hiszen egyik napról a másikra hoznak az életüket befolyásoló törvényeket, nem tudnak tervezni, nincs kiszámítható jövőjük. Tízezrek hagyták el az országot amiatt, mert nem tudtak itthon elhelyezkedni” – emelte ki az ifjúsági tagozat elnöke. A Jobbik szerint nem azoknak a fiataloknak a helyzete okoz problémát, akik nyelvtanulás, üdülés vagy tapasztalatszerzés miatt lépik át a határt, hiszen ők hónapok múlva visszatérhetnek, hogy aztán saját országukban kamatoztassák a kint tanultakat. Sok esetben azonban mindez kényszerből történik, ami komoly problémák előszelét jelenti, tovább borítva a már jelenleg is ingatag demográfiai helyzetet.

A munkahelyteremtés a Jobbik választási programjának, a Hét Vezér tervnek az egyik alappillére Farkas Gergely szerint, amelynek megvalósulása aktív korúak tízezreit hozná vissza a munkaerőpiacra. Állami bérlakásprogram indításával szeretnék a lakhatás kérdését orvosolni, a piaci áraknál olcsóbb albérletárak és kedvezményes hitelkonstrukciók kidolgozásával. Forráskivonások helyett pedig éppen hogy plusz támogatásokkal kellene megerősíteni az oktatást, hiszen a megfelelő képzettséget szerzett hallgató a későbbiekben sokszorosan hoznák vissza a beléjük fektetett anyagiakat.

szegedma.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya