IT hírek
:: 2014. szeptember 23. - 20:47
Nagyobb közéleti aktivitásra buzdít a Jobbik IT új kampánya

Aktívabb közéleti szereplésre buzdító kampányt indít a Jobbik Ifjúsági Tagozata a fiatalok körében. A kampánnyal szeretnék elérni, hogy a fiatalok mindennapjainak része legyen a tanulás és a bulizás mellett a szavazás és az aktív közéleti szereplés is.

Farkas Gergely, a Jobbik IT elnöke sajtótájékoztatóján ismertette, hogy jelenleg a magyar fiatalok között alacsony a részvételi arány a választásokon, a közélet eseményeit kevesen követik, és még kevesebben vesznek részt benne, ezen szeretne változtatni a Jobbik IT.

Ha aktívabbak lennének a fiatalok a közéletben, a mindenkori kormányzat is többet foglalkozna a problémáikkal - mondta a képviselő. Hozzátette: úgy gondolja, ha többet foglalkoznának a fiatalok problémáival, és azok jobban megjelennének a közéletben, akkor a külföldre vándorlásukat is meg lehetne akadályozni. Kiemelte azt is, hogy az Ifjúsági Tagozat nem pártkampányt szeretne indítani, hanem egy mindenkit elérő közéleti kampányt, de természetesen annak is örülnének, ha még több fiatal szavazna a Jobbikra.

A kampány első eleme a Hazai Pálya ifjúsági különszáma, ami könnyed hangvételével, humoros írásaival próbálja bevezetni a fiatalokat a közéletbe. Ez már elérhető, és az IT tagjai több helyen is osztogatják az országban a negyedmilliós példányszámban megjelenő kiadványt. Építenének a fiatalok elérésének egyik legegyszerűbb módjára, és a Facebookon is szeretnének kampányolni. Hozzátette, hogy a Jobbik IT messze kiemelkedik a közösségi portálon a többi párt ifjúsági szervezetei közül: több mint negyvennyolcezer követőjével a második Fidelitas sem tud versenyezni, amit csak ötezer-hétszázan követnek.

Szeretnének személyes megjelenéssel is kampányolni: szerte az országban terveznek sajtótájékoztatókat tartani, és az Ifjúsági Tagozat tagjai saját környezetükben is mindent megtesznek majd, hogy aktívabb közéleti szereplésre sarkallják ismerőseiket, az egészet pedig egy humoros matricakampány zárja majd, amit a választások előtti utolsó napokra időzítenek - sorolta Farkas Gergely a szervezet terveit.

A fiatal választóknak szeretnének fiatal jelölteket is adni, akik jól tudják képviselni őket és átérzik a problémáikat, épp ezért a Jobbik IT több száz képviselőjelöltet indít az önkormányzati választásokon, és néhányan tagjai közül a polgármesteri székért is ringbe szállnak. A fentiekkel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok elmenjenek szavazni,  a kormány így kénytelen legyen foglalkozni a problémáikkal, és talán ezzel is csökkenne a magyar ifjúság külföldre vándorlása - zárta szavait Farkas Gergely.

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya