IT hírek
:: 2016. szeptember 20. - 12:06
Ne kockáztassuk Magyarország jövőjét – Fejezzük be a tárgyalásokat

Az Orbán-kormány ne csak a migránskvóta ügyében ne kockáztasson, de fejezze be a hazardírozást a multinacionális vállalatokkal, és ne folytassa tovább a szabadkereskedelmi tárgyalásokat - a Jobbik Ifjúsági Tagozata szombaton egy villámcsődülettel csatlakozott a Németország több városában párhuzamosan zajló tüntetésekhez.


Ahogy arról lapunk is beszámolt, ismét utcára vonulnak Németországban az öntudatos, Európa jövőjéért aggódó polgárok, a Jobbik IT ehhez a megmozdulássorozathoz csatlakozott, és az Országház bejárata előtt egy villámcsődülettel (magyarul: flashmob) hívta fel a figyelmet a tárgyalások kockázataira.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió között formálódó (TTIP) és a már lezárt szövegű EU-Kanada egyezmény (CETA) következtében a tengerentúli vállalatok immár az európai előírásoknak meg nem felelő, egészségkárosító termékeket forgalmazhatnának akár hazánkban is, miközben ezek ellen a nemzeti kormányok fel sem léphetnének.

Szalay Szabolcs, a Jobbik IT külügyi kabinetének vezetője a demonstráción arra emlékeztetett, hogy amíg Németországban, Franciaországban és Ausztriában is kormányzati szinten fogalmazódnak meg kritikák a szabadkereskedelmi egyezményekkel kapcsolatban, addig az Orbán-kabinet továbbra is a tárgyalások mellett foglal állást.

A hivatalos álláspont

Figyelmeztető jel, hogy Szabó László külügyminiszter-helyettes a héten a parlamentben jelentette ki a jobbikos Bana Tibornak válaszolva, hogy a CETA egyáltalán nem veszélyezteti a magyar mezőgazdaságot és az Alaptörvényben is lefektetett GMO-moratóriumot.

Szalay Szabolcs ezzel szemben úgy fogalmazott, hogy ezeken a tárgyalásokon a magyar érdekeket nem lehet érvényesíteni, és

"aki ennek az ellenkezőjét állítja, az vagy nincsen tisztában a geopolitikai realitásokkal, vagy félrevezeti a közvéleményt".


Szalay Szabolcs: "ezeken a tárgyalásokon a magyar érdekeket nem lehet érvényesíteni" 

Ezért a Jobbik IT arra kér minden jó érzésű, a hazánk, illetve az európai országok jövőéért aggódó polgárt, hogy közösen tiltakozzanak a szabadkereskedelmi egyezmények ellen.

A kormánynak pedig azt üzenjük innen a parlament épülete elől - folytatta a jobbikos szakpolitikus -, hogy

"ne csak a migránskvóta ügyében ne kockáztassunk, de a CETA és a TTIP ügyében se, és ne folytassuk a multik érdekeit kiszolgáló tárgyalásokat!"

forrás: alfahir.hu

 


 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya