IT hírek
:: 2017. december 14. - 18:40
Orbán fél a “kalandvágyó” magyarok igazságszolgáltatásától
A Jobbik szerint - bár üdvözlendő, mégis - édeskevés és megkésett, hogy a magyar állam végre konzulátust nyit Manchesterben és Edinburghban a jövő év elején. Ez az ott élők számára kétségtelenül megkönnyíti az adminisztratív ügyek intézését és a jövő tavasszal esedékes választásokon való részvételt. Azonban nem jelent megoldást annak a más térségekben vagy országokban élő, több százezer kivándorolni kényszerült honfitársunknak, akik belföldi lakcímmel rendelkeznek, és emiatt nem szavazhatnak levélben a választásokon.
 
Orbán Viktor fél a kivándorolt magyarok szavazataitól, mert tudja, hogy jelentős többségük miatta döntött Magyarország elhagyása mellett. Ennek okán a kormány gyakorlatilag ellehetetleníti őket a választásokon való részvételtől, hiszen a levélben való szavazás híján a nagykövetségig vagy a konzulátusig - ahol számukra a szavazás lehetősége ki van jelölve - sokszor több száz kilométert kellene megtenniük, jelentős anyagi kiadást és időt ráfordítva. Felháborító, hogy a kormány nem mindenki számára szeretné megoldani a nehézzé vált szavazást, hanem látszatintézkedéseket hoz csak, mivel politikai érdek nem fűzi a valódi megoldáshoz.
 
A Jobbik szerint lehetővé kellene tenni a levélben történő szavazást a külföldön élő, de magyarországi lakcímmel rendelkezők részére is. A nép pártján állva 2022-től bevezetnénk az e-szavazás lehetőségét is, amely még egyszerűbbé, hatékonyabbá és olcsóbbá tenné a szavazást mind az emberek, mind pedig az állam számára.
 
Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya