IT hírek
:: 2014. május 20. - 15:42
Nemzetünk jövőjéről tartott előadást Király Ignác

Király Ignác neve sokak számára lehet ismerős. A 64 éves teológus, asztalos végzettségű érdi férfi, 16 gyermek büszke édesapja. Számos helyre hívják a nemzeti szervezetek is az országban előadást tartani, most a Jobbik Faddi Ifjúsági Tagozata kérte meg Ignácot, hogy tartson előadást a családalapítás fontosságáról, a házasság szentségéről.

Ignác őszintén elmesélte élete történetét, mivel teológusként végzett, ezért ahogy mondta, 25 évesen válaszút elé kényszerült: vagy pap lesz vagy papa. Miután párjával összeházasodtak, elhatározták, hogy 4 gyermeket szeretnének. Egyet-egyet maguk helyet, egyet azok helyett akiknek nem lehet, és egyet a nemzet megmentése céljából. A keresztény elvekre és egymás szeretetére épülő házasságból azonban mára 16 gyermek született, és jelenleg 16 unoka van a családban, így a fáradozás nem volt hiábavaló. Törekedtek arra, hogy mindenkinek legyen érettségije és mellette egy szakmája vagy egy diplomája. 16 gyermekre nézve ez kemény harcnak tűnik, de sikerült, hiszen az orvostól a tanárig, a konduktortól a kertészig minden szakma képviseli magát a családban. Ignácék tartják a kapcsolatot az elszakított nemzetrészeken élőkkel is, mint például Böjte Csaba ferences atyával Erdélyben, vagy kárpátaljai szegény családokkal.

A kérdések sokrétűek voltak, a fiatalabbak nem igazán mertek kérdezni, de nagyon élvezték az előadást, hiszen olykor humorosan adta elő Ignác élete, családja történetét. Az idősebb résztvevők pedig felhívták a figyelmet arra, hogy a minél későbbi családalapítás ( 30-40 éves kor felett) mennyire nagy veszélyekkel járhat, és ebben a médiának sajnos mekkora szerepe van. A jó hangulatú előadást taps is kísérte, és abban is biztosak lehetünk ,hogy Ignác nem utoljára járt Tolna megyében.

Váradi Péter
elnök, Jobbik Faddi Ifjúsági Tagozat
Tolna megyei szervező

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya