IT hírek
:: 2015. január 11. - 14:24
Országszerte ifjúsági önkormányzatok létrehozását kezdeményezi a Jobbik

A Jobbik több száz települési és kerületi önkormányzati képviselője a napokban indítványozni fogja a helyi képviselő-testületekben, hogy ifjúsági önkormányzatok alakuljanak. Ezek segítségével erősödhet a fiatalok érdekképviselete, a problémáik közvetítése a helyi önkormányzatok felé, de ez az intézmény számos tartalmas ifjúsági és gyermekprogramot is életre hívhat, vagy épp segíthet a helyi fiatalok pályaválasztásában, a pályázati lehetőségek kiaknázásában.

A Jobbik szerint sajnálatos módon a fiatalok érdekei ma kevéssé érvényesülnek Magyarországon. Ez a korosztály rendre inkább elszenvedője, semmint alakítója a döntéseknek. Általános tapasztalat, hogy sokan közülük elfordulnak a politikától, a közügyektől. A fiatalok körében legnépszerűbbnek számító Jobbik már eddig is számos javaslattal, kezdeményezéssel élt az érdekükben. A célunk, hogy a fiatalokat jobban bevonjuk a helyi döntéshozatalba is, ehhez pedig elengedhetetlennek tartjuk, hogy minél több helyen jöjjenek létre ifjúsági önkormányzatok. Ezek olyan intézmények, amelyek már számos magyarországi településen bizonyítottak, és ma is eredményesen működnek.

Az Országgyűlés tavalyi utolsó rendes ülésnapján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kérdésemre azt válaszolta, hogy a kormány is támogatja az ifjúsági önkormányzatok létrehozását. Most itt az idő, hogy a kormánypárt helyi politikusai tettekre váltsák a szavakat! Felhívjuk őket, hogy támogassák a jobbikos javaslatot, erősítsük meg együtt a magyar fiatalságot!

 

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya