IT hírek
:: 2013. április 18. - 15:41
Az Összlengyel Ifjúság tisztújítására hívták meg a Jobbik IT-t és a HVIM-et

Robert Winnicki-velÁprilis 13-án került sor Varsóban az Összlengyel Ifjúság (Młodzież Wszechpolska) hazafias szervezet tisztújítására. Az eseményre meghívót kapott a Jobbik Ifjúsági Tagozat és a HVIM, ami azért nagy szó, mert csak ezt a két szervezetet invitálták külföldről. A kongresszus során több mint negyven hazafias lengyel ifjúsági mozgalom állt össze, ahol új elnököt választottak Tomasz Palasz személyében.

Az általunk már jól ismert, az országban már több látogatást tett Robert Winnicki lemondására a szervezet éléről azért volt szükség, mert a jövőben a Ruch Narodowy (Nemzeti Mozgalom) politikai mozgalmat fogja vezetni, mely szervezetet nagy esélyesként tartanak számon az elkövetkezendő választások során.

Az Ifjúsági Tagozatot Molnár Andrea, Major Csaba és Kálló Gergely képviselte, a HVIM soraiból pedig Toroczkai László és Fodor Tamás érkezett Varsóba csütörtök délután. Még aznap este egy vacsora keretében megbeszélésre került sor az Összlengyel Ifjúság és a Nemzeti Mozgalom vezetőivel. A magyarok iránti szeretet hamar megmutatkozott. A Jobbikra és annak Ifjúsági Tagozatára természetes szövetségesként tekintenek a lengyel hazafias mozgalmak.

Másnap Michał Niedźwiedź (a Nemzeti Mozgalom külügyekért felelős személye) vezette végig a delegációt Varsóban. A városnézés során bemutatta azokat a magyar emlékhelyeket és magyar hősöknek állított emlékműveket, melyekre ott kint is méltán büszkék a lengyel hazafiak.

Major Csaba, Molnár Andrea, Kálló Gergely, Toroczkai László, Michał Niedźwiedź   és Fodor Tamás

Major Csaba, Molnár Andrea, Kálló Gergely, Toroczkai László, Michał Niedźwiedź   és Fodor Tamás

A küldöttség számára szombaton kezdődött az érdemi munka. Délelőtt koszorút helyeztek el a katyńi emlékműnél a katyńi vérengzés 73. évfordulójára alkalmából.

Az Ifjúsági Tagozat a Jobbik, és a HVIM közös koszorújával a Katyńi-i emlékműnél

Az Ifjúsági Tagozat a Jobbik, és a HVIM közös koszorújával a Katyńi-i emlékműnél

A nap délutáni részében került sor az Összlenygel Ifjúság Kongresszusára. A találkozón több mint negyven nacionalista ifjúsági szervezett kötött együttműködési megállapodást az Összlengyel Ifjúsággal, és megállapodtak abban, hogy a jövőben együtt dolgoznak nemzetük felemelkedésén, és segítik a Nemzeti Mozgalmat (Ruch Narodowy) az elkövetkezendő kampányok során. A kongresszus során Toroczkai László rövid, de lelkesítő beszédében a lengyel-magyar barátságot és történelmi sorsközösséget hangsúlyozta, mellyel a jelenlevők között osztatlan sikert aratott. A kongresszus végén mind a régi, mind az új vezetés megkereste a magyar küldötteket, és biztosították őket afelől, hogy a jó kapcsolatot, a szövetségi rendszert fent kell tartani a jövőben is. Együtt kell felvennünk a harcot a két országra leselkedő nemzetközi veszélyekkel szemben. Ennek szellemében nemsokára a magyar hazafiak láthatják vendégül lengyel testvéreinket.

Kálló Gergely
Jobbik Ifjúsági Tagozat

Koszorú elhelyezése a katyni emlékműnél

Robert Winnicki-vel

A lengyel jobboldali ifjúsági szervezetek vezetőivel

Az összlengyel ifjúság női tagozata (Kobiety dla Narodu) és női küldöttünk

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya