IT hírek
:: 2014. szeptember 16. - 19:33
Plüssállatokkal a gyermekek mosolyáért - interjú

A Jobbik Ifjúsági Tagozat Karitatív Munkacsoportja jótékonysági akciót hirdetett "Mert adni jó!" elnevezéssel. Az akció keretein belül a családoknál félretett, jó állapotú plüssállatokat szeretnék összegyűjteni és rászoruló gyermekek részére eljuttatni. Az akcióról kérdeztük az ötletgazdát, Csinády Emesét, az IT Karitatív Munkacsoportjának tagját.

 - Honnan jött az ötlet, hogy a Jobbik IT plüssgyűjtést kezdeményezzen? 
 - Jómagam és családom is lehetőségeinkhez mérten már többször adományoztunk játékokat hátrányos helyzetű családok gyermekei részére. Mindig is fontos volt számomra, hogy segítsük egymást, és örömmel tapasztaltam, hogy a Jobbik IT-ben Karitatív Munkacsoport néven egy külön kis csapat van, akik az ilyen jótékonysági akciókat kitalálják, megszervezik. A jelenlegi gyűjtést a közeli gyermekotthon nehéz helyzete ihlette. Plüssállatkája mindenkinek van otthon százszámra, amiből szívesen ajándékoz egy-egy darabot, főleg ha tudja, hogy jó helyre kerül. Ezért vetettem fel az ötletet a munkacsoportnak, ahol rögtön nyitott fülekre talált. Így aztán a nyár folyamán meg is hirdettük országos szinten a „Mert adni jó!” elnevezésű plüssgyűjtő akciónkat.

 - Hol és hogyan hirdetitek az akciót? 
 - Elsősorban az internet adta lehetőségeket használjuk a hirdetésre. Hírportálok, facebook stb. De emellett mozgósítottuk a Jobbik IT-s fiatalokat, így gyorsan elterjedt a gyűjtés híre, országszerte különböző gyűjtőpontokon is tudjuk fogadni az adományokat. A gyűjtőpontokat a www.jobbikit.hu/plussgyujtes címen meg lehet találni.

 - Kiknek szánjátok, hol fogjátok kiosztani az összegyűlt plüssállatokat? 
 - Célunk, hogy minden megyében, minél több helyre eljussanak az adományok. Így a kórházak gyermekosztályaira, gyermekotthonokba és hátrányos helyzetben élő gyerekek között kerülnek kiosztásra. Az IT-s fiatalok fogják személyesen átadni az intézmények, családok számára, hogy ezzel az apró gesztussal csaljunk mosolyt a gyerekek arcára.

 - Terveztek a jövőben hasonló kezdeményezést? 
 - Természetesen igen, a Jobbik Ifjúsági Tagozat karitatív munkacsoportja folytatja tevékenységét, és számos a hasonló kezdeményezés várakozik a tarsolyunkban, hogy napvilágot lásson. Például a közeljövőben az I. Wass Albert Könyvgyűjtés mintájára könyvgyűjtést fogunk hirdetni, folyamatban van a hagyománnyá vált Jótékonysági Bálunk szervezése, és hamarosan elérkezik a hideg tél, a karácsonyi készülődés időszaka, amikor is folytatjuk a tavaly meghirdetett "Tiszta Szívvel" karácsonyi akcióinkat.

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya