IT hírek
:: 2017. augusztus 3. - 10:41
Rekord számú résztvevő az Ifjúsági Tagozat nyári táborában

Idén a magyar tenger partján, a festői szépségű Keszthelyen került megrendezésre az Ifjúsági Tagozat hagyományos nyári tábora. 

A vasárnap zárult rendezvényen idén több százan vettek részt, így minden idők legsikeresebb tábora volt az IT-nek a résztvevők szempontjából (is). A csonka-országból érkező fiatalok mellett voltak Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről sőt, még Lengyelországból is résztvevők. 

"Úgy kell legyőzni őket, hogy közben ne váljunk olyanokká, mint ők!"

A szerdai nyitó buli után (melyen Vári-Kovács Péter szolgáltatta a talpalávalót) csütörtökön Vona Gábor előadása nyitotta a napot. A Jobbik elnöke leszögezte, a legfontosabb programpontja, hogy minden magyar boldogulni tudjon a Kárpát-medencében, a szülőföldjén. A legerősebb ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta, a polgári Magyarország egyedüli biztosítéka a Jobbik 2018-as választási győzelme. Szót ejtett még a fiatalokat leginkább érintő kivándorlásról is, és megjegyezte, hogy a választási küzdelem során nem válhatunk és nem is vállunk olyan elvtelenné, mint az ellenfeleink. 

 

A délutáni strandolást és sziesztát Zacher Gábor toxikológus előadása követte. Itt a fiatalság sokat megtudhatott az őket leginkább fenyegető veszélyről, a droghasználatról a főorvos úr lebilincselő előadásmódjában. Az előadás után ˇkijózanítóan” hatott a balatoni fürdőzés is J Este sor került még a Balaton két csodálatosan felújított antik hajójával egy hosszú vízi kirándulásra is.

A JOBBIK LEGNAGYOBB ELLENSÉGE NEM A FIDESZ, VAGY AZ MSZP, HANEM A KÖZÖNY

A pénteki nap legizgalmasabb programja egy kerekasztal beszélgetés volt Schiffer Andrással, Török Gáborral és Mirkóczki Ádámmal. Az izgalmas, komoly témákat érdekesen (néhol viccesen) feldolgozó vita során központban a Jobbik kormányzóképessége, illetve a Fidesz legyőzhetősége volt. A résztvevők számára a legérdekesebb mondanivaló az lehetett amit Mirkóczki Ádám mondott, miszerint a nagy gazdasági és médiafölény ellenére, ha sikerül legyőznünk a közönyt, amit a magyar emberek gyakran a politikával szemben éreznek, akkor nyert ügyünk lehet. 

 

Délután egy kirándulás következett a Festetics-kilátóhoz, majd a Pannon Egyetem Georgikon Karának szőlészetében, gyönyörű környezetben egy borkóstolón vehettek részt a fiatalok

Az estét az Ismerős Arcok fergeteges bulija zárta, mely során nem maradhatott el a nemzeti oldal már-már hagyományosnak tekinthető új indulója, a Nélküled című szám sem. Felemelő érzés volt hallgatni több száz nemzeti érzelmű ember együtt éneklését. 

A szombati nap mozgatta át legjobban a résztvevőket, hisz ekkor került megrendezésre a Sportnap a táboron belül. A napot Dr. Steimetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, a Jobbik somogyi képviselőjelöltje nyitotta meg. Rengeteg csapat feszült egymásnak fociban, röplabdában. Egyéni sportok között szerepelt a darts, pingpong, póker és a tenisz is. Aznap a kulináris élvezetekről is gondoskodtak az IT tagjai, hiszen egy 16 csapatos főzőversenyre is sor került. Zakó László képviselőjelöltünknek és Kepli Lajos képviselőnek nem volt könnyű dolga a zsűrizésnél a jobbnál jobb ételeket kóstolva. A kifárasztó nap végére a legjobbak kerültek ki győztesen, és kezdetét vehette este ismét egy fergeteges hangulatú buli. 

 

A vasárnapi nap keserédes volt. Egyszerre örültek a fiatalok a közösen eltöltött pár nap miatt és volt bennünk szomorúság is, hiszen mégis búcsúznunk kellett egymástól. A vasárnapi Istentisztelet és Mise utána Kárpát-medence minden pontjára feltöltődve élményekkel, új barátságokkal indultak haza a fiatalok. A színes programok mellett volt lehetőség részt venni közös szurkoláson a vizes VB nagy meccsein, múzeum látogatáson, városismereti versenyen is.

Egy biztos, jövőre megpróbáljuk a lehetetlent és egy még nagyobb és tartalmasabb bulit szervezni. Tartsatok velünk, megéri! 

További képekért ide kattints!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya