Jobbikos hírek
:: 2015. február 10. - 22:09
Rekordon a kivándorlás, de továbbra sem tesz semmit a kormány

Aggasztó tendenciát igazol a KSH legújabb kimutatása, ami szerint minden eddiginél többen dolgoztak legalább három hónapot Nyugat-Európában. Valós számuk az óvatosabb becslések szerint is meghaladja a félmilliót.

A kormánypárti kommunikáció ellenére világos, hogy gazdasági menekültekről van szó, hiszen az alacsony bérek miatt távoznak el hazájukból honfitársaink. Ezt támasztja alá az is, hogy azokon a szakterületeken, ahol a bérek megközelítik a nyugatiakat, ott a kivándorlás lényegében megállt. Viszont az olyan súlyosan veszélyeztetett szakmákban, mint az egészségügy vagy a szakmunkások, az öt-hétszeres bérkülönbségek miatt még mindig ijesztő arányú a Nyugatra távozás.

A kormány viszont még a Jobbik által kezdeményezett országgyűlési vitanapon sem jutott el a probléma felismeréséig, és a hivatalos kommunikáció szintjén még mindig "kalandvágyó fiatalokról" beszél. A KSH adatai azonban józanító erejűek, a kivándoroltak nem kis része 50 év feletti, akiket nehezen lehetne kalandvággyal vádolni, esetükben a kilátástalan hazai helyzet a fő indok. A Jobbik Magyarországért Mozgalom évek óta azért küzd, hogy a külföldre kényszerült magyarokat egy olyan ország várja vissza, ami biztos és kiszámítható jövőképpel rendelkezik számukra. Programunkban éppen ezért kiemelkedő jelentőséget kapott a munkahely- és az otthonteremtés kérdése.

Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúság Tagozat elnöke

Jobbikos hírek

A Jobbik szerint - bár üdvözlendő, mégis - édeskevés és megkésett, hogy a m
A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya