diákmunka
:: 2017. június 20. - 17:13
SAJTÓKÖZLEMÉNY - Azonnali kárpótlást a kihasznált diákmunkásoknak!

Felháborító, hogy a szocialistákhoz ezer szálon kötődő iskolaszövetkezet fizetésképtelenné válása miatt több ezer diákmunkás nem kapta meg a munkabérét. Az adócsalási ügy következtében bizonytalanná váltak a tandíjak, a lakbérek kifizetései és a tervezett nyaralás is. 

A Jobbik szerint az ügy rámutat a diákmunkások kiszolgáltatott helyzetére és a diákokat érintő visszaélések súlyosságára, amelyekkel az Orbán-kormány nem foglalkozik. A problémák megoldását évek óta konkrét javaslatokkal szorgalmazzuk. A Jobbik kormányon az eddigi kezdeményezéseit meg is valósítja majd: szigorítjuk a diákmunkával kapcsolatos ellenőrzéseket, ingyenes jogsegélyszolgálatot hozunk létre a diákmunkások számára, és kizárjuk a diákok jogait gyakran és súlyosan megsértő diákszövetkezeteket az adó- és járulékkedvezményt biztosító rendszerből.

A fiatalok pártjaként kiállunk a károsult és kihasznált diákok mellett, érdekeiket képviselve segítséget nyújtunk számukra. Felszólítjuk a kormányt, hogy tegyen lépéseket a helyzet azonnali és teljes körű kivizsgálására, a felelősök elszámoltatására és a károsult diákoknak a bérgaranciából történő kárpótlására!

Benke Richárd 
A Jobbik Ifjúsági Tagozat alelnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya