IT hírek
:: 2015. június 23. - 11:32
Siker: Aláírásgyűjtés indul Nagykátán a mezőőrség felállításáért

Szabó Ákos, a nagykátai IT elnöke csapatával együtt hosszú idő óta harcol a települést körülölelő, a környezetre veszélyes szeméthegyekkel. Most sikerként könyvelhetik el, hogy a hatóságok jóváhagyták az általuk indítványozott, mezőőrség felállítását megcélzó aláírásgyűjtést. Szabó Ákos beszámolója alább olvasható:

,,Továbbra is a szeméttel kell foglalkoznunk, habár az előző újságban a mintaprogram keretében történő munkavégzésről bővebb tájékoztatást adtam..." - írta Akantisz Miklós, a VGSZ igazgatója kioktatóan nekem címezve a Nagykátai Híradóban, miután felhívtam a figyelmet a nagykátai környezetpusztításra.

A Tápió Szava vasárnap fényképeket tett közzé, hogy a Te Szedd szemétszedő akció óta eltelt egy hónap és a "mintaprogram" elkezdése óta eltelt 3 hónap után milyen állapotok uralkodnak a legsúlyosabban fertőzött területen, Öregszőlőben, így hát én is ellátogattam ismételten Nagykáta ezen részére.

Az Önkormányzatoknak 2011 óta törvényi kötelessége(!) a környezetvédelem és a 2012 óta általam is jelzett problémát 2015 közepére sem bírták megoldani. Látható, hogy egy bizonyos mennyiséget elszállítottak a területről, de annak is csak egy részét, lehajolni már nem volt kedve a (köz)munkásoknak. A többi elszállított szemétkupac egy része már vissza is termelődött, az Önkormányzat egyetlen impotens javaslata a képen is jól látható: markolóval az illegális szemétlerakatokhoz vezető utat keresztbe felássák, ezzel még csak meg sem nehezítve a szemetelők illegális és törvénysértő cselekedetét.

Álláspontom szerint, a környezetpusztítók elé nem felesleges árkot kell ásni, hanem felelősségre kell őket vonni! A felelősségre vonáshoz létre kell hozni a mezőőrséget, akik feladata a nagykátai külterületek folyamatos védelme. Azt az állapotot pedig, hogy Nagykátán felelős pozíciókban felelőtlen személyek legyenek meg kell szüntetni. Aki nem bírja betartani és betartatni pozíciójának előírt törvényi szabályozásai szerint a jogszabályokat, azoknak pedig le kell mondaniuk fizetésükről, tiszteletdíjukról és székükről.

Kimondjuk, megoldjuk! A hatóságok hosszú idő után, de jóváhagyták, így a hétvégén megkezdjük az aláírásgyűjtést a nagykátai mezőőrség létrehozásáért.
Felelős vezetést és mezőőrséget Nagykátára!

Szabó Ákos
elnök, Jobbik Nagykátai Ifjúsági Tagozat

vezető, HVIM Nagykáta és ÉMOH Nagykáta

 

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya