IT hírek
:: 2013. december 22. - 08:44
„Sorsunk egybeforr Magyarországért”

Vári-Kovács Péter

A Jobbik Budapesti IT hagyományosnak mondható programsorozata 2013-ban egy nagyon családias, jókedvű rendezvénnyel zárult. A meghívott vendég a nemzeti oldalon egyre nagyobb hírnévnek örvendő fiatal színész és zenész, Vári-Kovács Péter volt, aki egyszer már vendégünk volt idén májusban, egy nagysikerű nemzeti dalest keretében.

A viszonylag rövid technikai szerelés, valamint előkészületek után fél nyolc körül el is kezdődött az est. A kérdések a már jól megszokott módon a kultúra, a nemzet, a fiatalság, a jövő témakörét járták körbe. Megtudhattuk, hogy vendégünk nem készült színésznek, egészen más szakmát (műszakit) tanult a középiskolában. Elmesélte, hogy nem egyszer futott neki, mire felvették a Színművészeti Egyetemre. Felfigyeltek tehetségére, járt különböző színi stúdiókba, valamint színházakba, de az út rögös volt, mire hivatásos színésszé vált. Ezt követően a nemzet és az ahhoz való tartozás került szóba. Elmondta, hogy számára természetes dolog, hogy a nemzeti oldalhoz tartozik, hisz magyar embernek nevelték, s a hazafiság szikrája már kis korában ott élt a szívében. Emellett pedig utánajárt és önképzést is tartott és tart ebben a témában (említette a Magyar Hüperión c. folyóiratot és László András munkásságát). Példaképeiként a teljesség igénye nélkül csupa olyan történelmi személyiséget nevezett meg, akiknek neve hallatán, a haza, a hősiesség, a hazáért mindhalálig szavak, szókapcsolatok jutnak eszünkbe: Szent László, Hunyadi Mátyás, II. Rákóczi Ferenc. Mint színész természetesen több színészóriást is megemlített, akikre szintúgy felnéz. A legendás Sinkovits Imrét, Latinovits Zoltánt, Páger Antalt említette többek között. Külön kiemelte azt, hogy a filmek terén az epikus történelmi kalandfilmekért rajong, főleg ezek mondanivalója és jellemzői – hazafiasság, elszántság, romantika, hősiesség- miatt.  Nagy kedvenc magyar filmje az Egri Csillagok, melynek kapcsán arra mutatott rá, hogy nagyon érdekes, hogy a nagy magyar regényekből, amiből a hazafiasság sugárzik, a Kádár-korszakban készültek nagyon jó filmek, míg az úgyn. rendszerváltást követően ezek száma a nullához közelít, amik pedig készültek, azok nem igazán jók, vagy éppen parodizálják a történelmünket. Zenészként az élő zenét részesíti előnyben, főleg a rockot -keményrockot, a magyar népzenét és a klasszikus zenét szereti, melyek egyébként zenei előadásaiban is érezhetők.

Vári-Kovács Péter - Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ezt követően részletesen kifejtette véleményét a mai magyar zenei életről valamint ezzel kapcsolatosan a kultúráról. Véleménye lesújtó, szerinte ma egy úgynevezett „celebvilág” uralkodik. Önmagát anticelebnek tartja, de elárulta, hogy évekkel ezelőtt egy sorozatban eljátszott egy karaktert, de azzal elég is volt neki. Megvan a véleménye az Alföldi Róbert-féle István a királyról is. Látta, s ez alapján állítja, hogy egy minden tekintetben kilúgozott, magyar lelkület nélküli feldolgozásról van szó, melyben megszűntek a hősök akikre felnézhetnek a magyar emberek.

Vári-Kovács Péter

A politika témaköre sem maradhatott el. Elmondása szerint a magyarság jelenleg sarokba van szorítva – már tényleg nincs hová hátrálni - bízik a jobb folytatásban. Vágya, hogy országunkat végre egy hazafias vezetés irányítsa, igaz ehhez sokat kell tenni. Többek között el kell érni, hogy az embereken levő „politikailag korrekt” szájkosár lekerüljön, a szabad szólást is ki kell vívni. Megosztotta a hallgatósággal személyes tapasztalatait az úgynevezett hungarofób oldallal való párbeszéd reménytelenségéről. Legtöbbször nem lehet velük észérvek mentén vitázni, mert az nagyon hamar személyeskedővé válik részükről. 

Mindemellett rendkívül előítéletes az úgyn. liberális oldal, tulajdonképpen teljesen bolondnak, múltba révedő, bezárkózott társaságnak tartják a nemzeti elköteleződésű embereket. Nem akarják felfogni, hogy létezik a magyarság koordinátarendszerében való gondolkozás. Mesélt arról is, hogy az elmúlt időszakban egyes szélsőbaloldali csoportok ki akarták rúgatni munkahelyéről, de a színház vezetése kiállt mellette.  Ilyen országban élünk...

Vári-Kovács Péter - Jobbik Ifjúsági Tagozat

Politikai hitvallását a tradíció, a patriotizmus és az önvédelem szavakkal írta le. Szabó Dezsőt idézve az egymásért való felelősséget emelte ki. Továbbá elengedhetetlen a vállalt úton való végighaladás, az emberekben meglévő állandó félelem legyőzése. Derűvel kell harcolni a Hazáért, bízva Istenben.

A karácsony közeledtével szóba került, hogy harcos kereszténységet szeretne, amely megvédi magát s kiáll a nemzetért. Az ünnepek kapcsán kiemelte, hogy vissza kéne térni az eredeti jelentéstartalomhoz és szakítani kellene az őrült rohanással, a „Santa Claus” jelleggel.

A politika mezsgyéjére tértünk vissza ezt követően. Rámutatott, hogy vissza kell találni a tradícióinkhoz - a magyar kereszténység és a turáni gondolat nem zárja ki egymást, ezeknek egyfajta hungarikumként kell szimbiózisban egymás mellett létezniük,  a Szent Korona eszmeiségére alapozva. Horthy Miklóst kiemelkedő államférfinak tartja, akit az őt megillető helyre kell emelni a magyar történelemben.

Vissza kell találni a gyökereinkhez, gyökerestül kell megváltoztatni a jelenlegi rendszert, ez a radikalizmus. A szélsőséges jelzőt ő is használja, mégpedig a szélsőségesen magyarellenes társaságra, akik teljes mértékben eltorzították még saját eszméjüket, a liberalizmust is,  és szélsőségesen gondolkodnak és cselekednek „véletlenül” mindig a magyar nemzet ellenében. A liberális szóról a bomlasztás, a hagyományok feladása, a deviancia dicsőítése jut eszébe.

Szóba került az est folyamán a családalapítás is, melynek kapcsán úgy vélekedett, hogy a legcsodálatosabb létforma egy nő életében az anyaság, a nemzet alapja pedig a család. Ennek megfelelően vissza kell állítani a hagyományos és nemes férfi-női szerepeket. Az eredeti és természetes férfiasságot, és nőiességet kell meglelnünk – így adhatunk normális mintát gyermekeinknek.

Vári-Kovács Péter - Jobbik Ifjúsági Tagozat

A beszélgetés utolsó kérdésére válaszolva, elmondta, hogy politikusként három (+1) dolgot tenne. Egyrészt kitiltaná a médiából, közéletből, kultúrából azokat, akik tevékenységükkel bomlasztanak, ártanak a magyarságnak – akár külföldön akár belföldön. Itt kimondottan az előző rendszer kegyeltjeire, valamint a hungarofób oldal romboló csoportjaira gondolt a művész. A hazaárulás bűntettét törvényileg szabályozná. Második „programpontja”, hogy Magyarország önellátóvá váljon. Végül pedig, hogy a Szent Korona eszme szellemiségét be kell emelni a közéletbe és a törvényekbe. A +1 politikai lépése pedig legalább a hagyományos gazdasági vérkeringés beindítása lenne a Kárpát-medencén belül. S természetesen a magyar autonómiák kiharcolása, a határrevíziók megvalósítása.

A beszélgetést befejezve rövid szünetet követően egy közel egyórás zenei előadást hallgathattunk meg. A népszerű nemzeti rockzenekarok „vári-kovácsos verziója mellett” karácsonyi témájú dalokat is eljátszott, emellett több Cseh Tamás dalt is felidézett és nem utolsósorban, de utoljára eljátszotta az Ifjúsági Tagozat indulóját, amit hatalmas taps követett.

A programot sikeresnek értékeljük, nagyon jó hangulatban zajlott le, sok értékes és fontos információval gazdagodott a nézőközönség és pozitív energiákkal feltöltődve hagyta el a rendezvény helyszínét.

Programsorozatunk nemsokára folytatódik, addig is:

Áldott Ünnepeket kívánunk!

 

Miénk a Jövő!

 

Vári-Kovács Péter

Vári-Kovács Péter - Jobbik Ifjúsági Tagozat

Vári-Kovács Péter

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya