Jobbikos hírek
:: 2014. február 1. - 13:10
Sunyi módon tartja távol a külföldön dolgozó szavazókat a kormány

A Jobbik szerint a kormány alantas módszerekkel, országonként egy-egy szavazóhellyel igyekszik távol tartani a Nyugat-Európában kényszerből munkát vállaló magyarokat, mert fél tőle, hogy ítéletet mondanak a teljesítményükről. 

A választási iroda nyilvánosságra hozta, hol lesznek a külföldi szavazóhelyek a 2014-es választásokon. Már most borítékolható, hogy botrányos lesz az április 6-i országgyűlési választás - mondta Farkas Gergely szombati sajtótájékoztatóján. 

A politikus szerint a szavazóhelyek listájában 2010-hez képest semmi változás nincs, pedig már akkor is voltak városok, ahol fennakadások voltak, a fő probléma pedig, hogy azóta - elsősorban a kormány politikájának köszönhetően - drasztikusan nőtt a külföldre kényszerült honfitársaink száma - emlékeztetett a képviselő.

Olyan abszurd helyzetet kell elképzelni, hogy az egész Egyesült Királyságban, Észak-Írországtól Skócián át egészen Walesig és Angliáig egyetlen szavazóhely lesz, mégpedig Londonban. A politikus szerint ezzel két baj van: több mint százezer potenciális választópolgárt nem fognak tudni kezelni (már négy éve is órákat kellett sorban állni), ráadásul sokaknak több száz kilométert kell saját költségükre utazniuk, ha élni akarnak alkotmányos jogukkal. Ez az eljárás súlyosan diszkriminatív és méltánytalan a külföldön élő magyarokkal szemben - mondta.

Farkas Gergely emlékeztetett, hogy nemcsak Nagy-Britanniában rossz a helyzet, hiszen Ausztriában és Franciaországban egy, Németországban pedig mindössze két konzulátus fog működni április 6-án.

A Gyurcsány-, Bajnai- és Orbán-kormányok életképtelen gazdaság- és foglalkoztatáspolitikája miatt mára több százezer magyar munkavállaló él tartósan külföldön, jórészt Nyugat-Európában. Ezek az emberek nem jókedvükből mentek el, gazdasági emigránsnak kell tekinteni őket. 

A Jobbik szerint ezt a több százezer választópolgárt most már sorozatos diszkrimináció éri, nem elég, hogy a kormány nem biztosítja számukra a levélben szavazás lehetőségét (ami a határon túli magyarokat egyébként jogosan megilleti) úgy is megpróbálják elvenni a kedvüket a voksolástól, hogy nevetségesen kevés külföldi szavazóhelyet biztosítanak. 

A nemzeti párt szerint, ha a levélben való szavazás a határon túli magyarok esetén működőképes, akkor az ő esetükben is az. A Jobbik által felvetett kérdésre a kormány érdemi választ azonban egyszer sem adott, ezért politikai okokat kell keresni a háttérben - mondta.

Farkas Gergely szerint nyilvánvaló, hogy a Fidesz-kormány fél attól, hogy a hazájukból ideiglenesen távolra kényszerült emberek ítéletet mondanak teljesítményük felett, ezért nem átallnak a lehető legsunyibb módon megakadályozni ezen embereket abban, hogy szavazhassanak.

A Jobbik kormányra kerülése esetén fel fogja számolni ezt az értelmetlen és megalázó diszkriminációt, valamint biztosítani fogja a szavazás jogát minden magyarnak, Kárpát-medencén innen és túl. Megvalósítjuk a Hét Vezér tervben lefektetett gazdaságpolitikai és munkahelyteremtő programunkat, bízva abban, hogy egy erős Magyarország képes lesz visszacsábítani azokat a fiatalokat és időseket, aki most már országok fejlődésének motorjai - zárta sajtótájékoztatóját Farkas Gergely.

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya