IT hírek
:: 2017. szeptember 5. - 13:29
Szabolcs megyében is kiállnak a fiatalok a Bérunió mellett

„Egyenlő munkáért, egyenlő bért!”- szól a nemrégiben útjára indított európai polgári kezdeményezés, a Bérunió jelmondata. Ez a gondolat a keleti országrészekben még égetőbb problémákat hoz felszínre: a bérszakadék nemcsak az Unión belül sújtja hazánkat, hiszen országhatárainkon belül is óriási különbségek figyelhetőek meg. Egy tavalyi felmérés (KSH) adatai alapján 2016-ban a szabolcsi átlagkereset 64.000 forinttal volt kevesebb a fővárosihoz képest, ez a különbség pedig az évek során emelkedő tendenciát mutat.

Mindezeket megyénk fiataljai saját bőrükön is tapasztalják, így kiemelkedően fontosnak tartják a kezdeményezés sikeres végkimenetelét, minél több aláírás összegyűjtését. Ezt szem előtt tartva a Jobbik IT megyei vezetése képzéssel egybekötött előadással járja a településeket, hogy tagtársaink felkészülten és kellő motivációval vethessék magukat a választási kampányba. A találkozók során egy rövid EU-s ismeretanyag átadása után a Bérunió szükségességéről és megvalósíthatóságáról informáljuk a hallgatóságot, valamint a gyűjtéshez hasznos tudást sajátíthatnak el. A látogatás részét képezi egy interaktív előadás és gyakorlat is: közösen állítjuk fel az adott település problématérképét, majd a tervezési ismeretek átadva kreatív akciókat hívnak életre a helyi fiatalok.

A kezdeményezéssel az ősz folyamán minden tagozatunkhoz ellátogatunk, továbbá a megye számos településén találkozhatnak majd velünk az utcán, aláírásgyűjtő ívvel a kezünkben.

Miénk a jövő!

Bányai István
Jobbik Ifjúsági Tagozat, SZ-SZ-B megyei elnök

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya