IT hírek
:: 2017. június 1. - 13:48
Több ezer diák jövőjét tették kockára Orbánék
 
A szakképzési érettségi előzetes eredményei a Jobbik és a szakmai szervezetek korábbi félelmét igazolták. Hiába hívtuk fel az Orbán-kormány figyelmét az éppen miattuk kialakult anomáliákra, nem tettek semmit.
 
A szakgimnáziumi diákokkal, az őket oktató tanárokkal és a különböző szakmai szervezetekkel együtt már korábban megfogalmazta a Jobbik is, hogy a kötelező szakmai érettségi pontos leírása, vizsgakövetelménye túl későn, csak 2016 decemberében jelent meg. Emiatt erre a szakmai vizsgára mindössze 4 hónapjuk maradt felkészülni a diákoknak, ez pedig nyilvánvalóan nem elégséges. Mindezt ráadásul az oktatási jogok biztosa is kifogásolta, aki ezért beadvánnyal fordult a miniszterhez.
 
Igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartjuk a Orbán-kormány erőszakos szakképzési átalakítását, amellyel kiszolgáltatottságba taszított több ezer diákot, és veszélybe sodorta jövőjüket. Sajnos ez a helyzet jól illeszkedik abba az elmúlt években már megszokott kormányzati oktatáspolitikába, amely mindenfajta előkészület és egyeztetés nélkül, erőből akar változtatásokat eszközölni a szakma tiltakozása ellenére.
 
A Jobbik szerint ennek következményeképpen igazolódtak be azok a kétségek, amelyekkel még időben szembesítettük Orbán Viktor kormányát. Úgy tűnik, hiába. A diákok áldozatul estek a szakképzési érettségi rendszer átgondolatlan átalakításának. Orbánék felelőtlen és arrogáns játszadozásukkal több ezer diák jövőjét kockáztatták, és tették kétségessé az érettségi sikerességét, ezáltal akár a továbbtanulás lehetőségét is. A Jobbik ezért felszólítja a kormányt, hogy tegyen azonnali lépéseket a helyzet teljes körű kivizsgálására és orvoslására!
 
Dúró Dóra és Farkas Gergely országgyűlési képviselők

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya