IT hírek
:: 2018. július 24. - 12:53
Szakmaiság és tehetséggondozás, ezeket látja a legfontosabbnak Szalay Szabolcs, a Jobbik Ifjúsági Tagozat új alelnöke

Szalay Szabolcs egy elnökségi ciklus félidejében csatlakozott a Jobbik IT vezetőségéhez. Kérdezgettük egy kicsit magánéletről, munkáról, hogy Ti is jobban megismerhessétek:

Sokan ismernek az IT-ben, sokan viszont nem. Mi az a 3 legfontosabb dolog, amit tudni kell rólad? 

Budapesten élek a feleségemmel, Gyöngyösi Márton asszisztense vagyok, a munkám során főleg külpolitikával foglalkozom.

A feleséged is Jobbik IT tagja. Hogy ismerkedtetek meg? Együtt csatlakoztatok vagy itt találkoztatok?

2014-ben önkormányzati képviselőjelölt voltam és jelentkezett egy fiatal lány, hogy szívesen jönne standolni. A standasztalnál ismerkedtünk meg. „Szerencsére” sikerült teljesen rossz helyre állnunk, így kevesen jöttek oda és volt idő beszélgetni J

Tavaly volt az esküvőtök, elég fiatalon házasodtatok. Tudatos döntés volt, hogy fiatalon akartok házasodni vagy így alakult? 

Az, hogy ennyi idősen találkoztunk, az a véletlen műve, de fel sem merült, hogy a korunk miatt halogassuk a házasságot. Ez tudatos volt. Az élet már csak ilyen.

2017-ben indultál az alelnöki tisztségért, mik voltak a motivációid?

Azért indultam el, mert úgy gondoltam, hogy azokat a tapasztalatokat, amelyeket az évek során akár alapszervezeti, akár szakmai vezetőként, vagy az országban előadásokat, fórumokat tartva szereztem, hasznosan tudnám országos vezetőként is a közösség szolgálatába állítani. Emellett mindig nagyon fontosnak tartottam, hogy a szakmai, politikai jelleget erősítsük. Nagyon fontos a Jobbik Ifjúsági Tagozatának utánpótlást kinevelő szerepe. Ez lebegett a szemem előtt akkor is, amikor a szakmai kabinetek munkájának megerősítése mellé álltam.

Akkor pont lecsúsztál az elnöki posztról, most azonban Farkas Gergely,  IT elnöke személyesen kért fel. Nem volt benned semmilyen kétség, hogy egy elbukott országgyűlési választás után ilyen szerepet vállalj a Jobbik IT életében?

Április 8-án a Jobbik ugyan nem nyerte meg a választásokat, de 1,3 millió embert állított maga mellé és az ország második legnagyobb politikai erejévé vált. Én ezt nem bukásnak, hanem felelősségnek és kihívásnak nevezem. A kormánypártok eltaszították maguktól a fiatalabb generációkat, így ma egyértelműen mi vagyunk a fiatalok pártja. Komoly munka áll előttünk és én ebben szeretnék részt venni.

Milyen terveid vannak erre a megmaradt ciklusra?

Kiemelten szeretnék foglalkozni a szakmaisággal, a fiatalok bevonásával a politikába, fiatal tehetségek felkutatásával és szeretnék abban segíteni, hogy azok a fiatalok, akik most közéleti szerepvállaláson törik a fejüket, elérhessék céljukat. Emellett megbízott az elnökség azzal, hogy a Heves és Borosod-Abaúj-Zemplén megyei tagszervezetek mindennapi életét és munkáját segítsem.

Mit tanácsolnál egy fiatalnak, aki a politikakapujában toporog? 

Előre csak előre, meglátjuk, mi lesz belőle.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya