IT hírek
:: 2015. szeptember 23. - 21:55
Szelfi-pályázatot hirdet a Jobbik IT

Az én képem az énképem címmel szelfi-pályázatot hirdet a Jobbik Ifjúsági Tagozata. Manapság a rendkívül divatos, nagy népszerűségnek örvendő szelfikkel (magyarul önképekkel) van tele az internet, a közösségi háló. Az önképezés azonban számos negatív és veszélyes hatással bír az egyénekre, közösségekre, magára a társadalomra. 

A személyiséget rombolja, torz önképhez vezethet, az általa okozott megfelelési kényszer pedig akaratlan cselekvéseket válthat ki. Ezek mellett a külvilág felé érdektelené tesz, a jellemet narcisztikussá változtatja. Nem beszélve a közösségekben tett károkról: a folyamatosan publikált, magunkról készített fotókkal frusztráljuk ismerőseinket, akik szép lassan elfordulnak tőlünk. Bennük pedig a valósnál negatívabb önkép alakul ki ezen ingerek hatására.

Ezt az ördögi kört kívánjuk pályázatunkkal mérsékelni, megállítani. Valljuk, hogy nem az eszköz a rossz, hanem annak használata. Ezért szeretnénk megmutatni, hogyan lehet a „szelfizési lázat” értékkel megtölteni, hogyan használhatjuk tudatosan, értékesen a magunkról készített fotókat.

Mindezekből kifolyólag a pályázat kategóriáival és formai követelményeivel az önző, önös (selfish~selfie) érdekek, pusztító magatartásformák helyébe értékeket kívánunk helyezni. 

 

A kiírás mottója: „Érték az értéktelenségben”

 

Kik nevezhetnek:

1. Egyénileg és többedmagatokkal is* nevezhettek, korhatár- és a létszám megkötése nélkül, határon innen és túl. Egy adott személy maximum 3 nevezett képen szerepelhet.

*Nyitott pályázat (a tagsági viszony NEM követelmény).

2. A Jobbik Ifjúsági Tagozat tagszervezetei. Amennyiben tagozat nevez, külön feltétel, hogy legalább a meglévő tagság 2/3-a szerepeljen a képen, és legyen más utaló jel is az Ifjúsági Tagozatra (zászló/matrica/pólók, stb.)

 

Nevezési feltételek:

Egy személy max. 3 fotóval nevezhet a kép címének, helyszínének, illetve a meghirdetett, lehetséges témák valamelyikének megjelölésével. Továbbá egy rövid leírást is mellékelni kell arról, hogy az adott fotón konkrétan milyen érték/ek jelennek meg. Ugyanezen feltételek vonatkoznak az Ifjúsági Tagozat tagszervezeteinek nevezésére is.

A nevezők pályázásukkal elfogadják, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozat fotóikat szabadon felhasználhatja. A beérkezett fotókat a Jobbik Ifjúsági Tagozata külön, a pályázatra készített vízjellel látja el.

A fotók lehetséges témakörei:

  • A Világörökség részét képező értékek, Hungaricumok 

http://www.vilagorokseg.hu/
http://www.hungarikum.hu/kiemelt_nemzeti_ertekek_listaja

  • Tájak és jellegzetességeik (motívumok, népszokások, tájegységek, stb.)
     
  • Hagyományos közösségi értékek (házasság, család, vallás, hagyományok, stb.)

 

Nevezési határidő: 2015. november 15.

A beérkező műveket digitális formában, a  szelfi@jobbikit.hu e-mail címre várjuk a fent nevezettek megjelelősével. A levél tárgya legyen:„önkép-pályázat”.

Nyeremények

A zsűri által megjelölt első három helyezett értékes nyereményekben részesül.Egyéni és csoportos nevezés esetén:

1. helyezett: Fujifilm Instax Mini 8 digitális instant fényképezőkép, mellyel azonnal kezedben tarthatod emlékeid.

2. helyezett: 10.000 Ft értékű Scooters.hu fotóbolt ajándékutalvány, mellyel szolgáltatások hadából válogathatsz kedvedre (fotókidolgozás, fotókönyv, egyedi fényképes ajándéktárgyak készítése).

3. helyezett: 5.000 Ft értékű Scooters.hu fotóbolt ajándékutalvány, mellyel szolgáltatások hadából válogathatsz kedvedre (fotókidolgozás, fotókönyv, egyedi fényképes ajándéktárgyak készítése).

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

A Jobbik Ifjúsági Tagozat tagszervezeteinek nevezése esetén:

1.      helyezett: Parlamentlátogatás és ebéd Sneider Tamással, az országgyűlés alelnökével

2.      helyezett: Parlamentlátogatás Novák Előd, a Jobbik alelnökének körbevezetésével

3.      helyezett: 10.000 Ft értékű IT webshop utalvány, mely szabadon felhasználható az Ifjúsági Tagozat webshopjában kapható termékekre.

Kérdés esetén érdeklődni lehet Kiriák Klaudiánál, az Ifjúsági Tagozat országos alelnökénél lehet a 06/30-318-8540-es telefonszámon vagy a kiriak.klaudia@jobbik.hu e-mail címen. 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya