IT hírek
:: 2013. november 3. - 16:33
Szellemi utánpótlás és friss gondolatok

Farkas GergelyPublicisztikai pályázatot hirdet a Jobbik Ifjúsági Tagozat és a Bar!kád

A fiatal tehetségeket megismerheti a közönség, miközben a legjobbnak ítélt írók személyében szellemi utánpótláshoz, friss gondolatokhoz jut a valódi nemzeti oldal – a Jobbik IT vezetője így foglalta össze egy mondatban a most induló pályázat leglényegesebb várható eredményét.

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője lapunknak elmondta, bizakodásra ad okot, hogy személyes tapasztalatai szerint az Ifjúsági Tagozatot szervezve hétről hétre értelmes, talpraesett fiatalokat ismer meg, akik felvállalják a Jobbik által is fontosnak tartott értékeket.

– A posztolások, lájkok és megosztások korszakában miért gondolta fontosnak a Jobbik Ifjúsági Tagozat, hogy ilyen írói pályázatot hirdessen? Nem féltek, hogy ebből a korosztályból már teljesen eltűntek a közírói, publicisztikai vénával rendelkezők? Hisz gondolatokat írásban kifejezni egészen más, mint néhányat klikkelni.

– Induljunk ki abból az örömteli tényből, hogy a fiatalok közt a legnépszerűbb párt a Jobbik! Ezzel szerencsére együtt jár az is, hogy számos, az írás képességével rendelkező fiatal hívja fel magára a figyelmet időről időre a különböző online felületeken. Elsősorban ott, hisz nyomtatott sajtóban nincs lehetőségük megjelenni. Az internet azonban lehetővé teszi ezt, és számos alkalommal találunk rá számunkra ismeretlen szerzők blogjaira vagy cikkeire, ahol az írások sugallják magukból, hogy nem csak megfelelő műveltséggel, világlátással és értékrenddel, hanem írói tehetséggel is rendelkezik az illető. Őket is szeretnénk most megszólítani ezzel a pályázattal. Emellett pedig szeretnénk minden fiatalt arra ösztökélni, hogy közéleti témákban is nyilvánuljanak meg, így minél több emberhez eljuthasson, hogy egyes politikai döntésekről, társadalmi kérdésekről mit gondolnak a fiatalok.

– Kik jelentkezhetnek, milyen jellegű és terjedelmű pályaműveket várnak a szervezők?

– Mindenekelőtt szeretném leszögezni, nem feltétel, hogy a pályázónak legyen saját blogja, vagy rendszeresen publikáljon írásokat. Olyanok is jelentkezhetnek, akik csak rendszertelenül írnak cikkeket, vagy akár olyanok, akik csak e miatt a felhívás miatt ragadnak tollat, akarom mondani klaviatúrát. 16 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk, mindenkitől két pályaművet kérünk szóközökkel együtt 1000 és 5000 karakter közötti terjedelemben. A méreten kívül az egyetlen feltétel, hogy legalább az egyik írásnak közéleti, lehetőleg aktuálpolitikai témájúnak kell lennie. Az írásokat publicisztika@jobbikit.hu címre várjuk október 31-től november 21-ig. A beérkezett pályaműveket Balogh Gábor, a jobbegyenes.blog.hu publicistája, Pörzse Sándor, a Bar!kád főszerkesztője, illetve Balczó Mátyás, a lap munkatársa fogja elbírálni. A legjobb pályázók munkáját a pénzdíj, illetve egyéb elismerések mellett az által is szeretnénk értékelni, hogy írásaiknak helyet biztosítunk a Bar!kád hetilap hasábjain, illetve a Jobbikhoz közel álló nemzeti portálokon. Ennek a kezdeményezésnek meglátásom szerint az a legnagyobb előnye, hogy mindenki jól jár. A fiatal tehetségeket megismerheti a közönség, miközben a legjobbnak ítélt írók, bloggerek személyében szellemi utánpótláshoz, friss gondolatokhoz jut a valódi nemzeti oldal.

– Azt tehát már közismert, hogy fiatalok körében a Jobbik a legnépszerűbb párt. Lehet mondani, hogy a mennyiség után a pályázat megmutathatja, milyen szellemi tartalékokkal rendelkezik a nemzeti oldal?

– A Jobbik IT szervezésén keresztül szerzett személyes tapasztalataim alapján örömmel mondhatom, hogy hétről hétre értelmes, talpraesett fiatalokat ismerünk meg, akik felvállalják az általunk fontosnak tartott értékeket. Így elmondható, hogy nem csupán mennyiségi gyarapodásról beszélhetünk, ami természetesen már önmagában is örömteli, hanem jó gondolkodású fiatalokkal erősödünk. Itt emlékeztetnék még az Aktív Fiatalok kutatására, amiből kiderült, hogy a főiskolások és egyetemisták körében is a Jobbik a legnépszerűbb. Ez abból a szempontból érdekes, hogy rosszakaróink közben azt próbálják hangoztatni, hogy a Jobbik csupán az alulképzettek, az iskolázatlanok között népszerű. Itt két dolog lehetséges. Vagy megint hazudnak, ami nem lenne olyan meglepő, vagy igazuk van, de akkor abba gondoljunk bele, hogy ha már a felsőoktatásban tanulók között is mi vezetünk, akkor milyen lehet a támogatottságunk a kevésbé iskolázottak között, akiket ők emelnek ki?

– Mi motiválja azokat, akik úgy döntenek, hogy akár tagként, akár külső segítőként szeretnének részt venni az IT munkájában?

– Ami a Jobbik IT-t és ezeket a fiatalokat legerősebben összeköti – a közös értékrend és a hazaszeretet mellett –, az a tenni akarás. Ez talán a legfontosabb, hogy ezek a lányok és fiúk nem maradnak közömbösek sem a saját, sem a magyarság sorsa iránt. Remélnek és bíznak a Jobbikban, mint ahogy sok százezren, de lehet, akár millióan teszik ugyanezt. Ráadásul nem csak tétlenül teszik ezt, hanem a saját maguk részét hozzáteszik ehhez a küzdelemhez, ami példaértékű lehet sokak számára.

Takács Veronika

Publicisztikai pályázat - Jobbik IT

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya