IT hírek
:: 2016. október 14. - 11:21
"Színvonal, közösség, hazaszeretet" – ezzel a három jelzővel lehetne leginkább illetni a Jobbik IT X. Vezetőképzőjét

A társaság azon feléhez tartoztam, akik Budapesten találkozva vonattal és busszal közelítettük meg a helyszínt, a csendes és természetileg is szép táborhelyet. Útközben beszélgettünk, új társakkal ismerkedtünk, elrepült az idő.

A szállás elfoglalása és a vacsora plusz repeta után a Hazajáró című tévéműsor két ikonjának közönségtalálkozója következett: Kenyeres Oszkár kontrasztosan komoly arccal ecsetelte a forgatás kulisszatitkait, például hogy a pásztorkutyák támadását a pásztor felé felmutatott pálinkásüveggel lehet megelőzni. Jakab Sándor pedig a stábtagokat és technikai fogásokat mesélte el. Zárásul a Számvetés VII. című adásukat vetítették, ahol is néhányunknak fátyolos lett a végére a tekintete, a vastaps egyértelműen megköszönte az egyletté alakult társaság kultúrmisszióját. Az estet nemzeti témájú activityvel zártuk, miközben a kisteremben táncra perdültek az emberek, de a kötetlen beszélgetés is sokakat összehozott a büfénél.

 

Másnap kelni kellett, de nem bántuk. Reggeli után Vona Gábor előadására számított mindenki, ám végül a közel kétszáz emberből kisorsolt 6×3 fő egy-egy asztalnál foglalt helyet a pódium előtt: ők egy politikai szervezet helyébe kellett képzeljék magukat. Miután elnök úr ismertette a szituációs játék négy fordulón át fokozódó élethelyzetét – pl. hazánkat EU-s szankciók sújtják, zavargások törnek ki, ukrajnai menekültáradat indul meg –, arra négy perc agyalás után kettő perces sajtótájékoztatót kellett tartaniuk, megadott politikai célt képviselve. A közönség soraiból kérdezhettek is tőlük, egy-egy médiumot képviselve. Igen intenzív és élő volt: stresszhelyzetben kellett jól és hitelesen, integráns módon reagálni a váratlan helyzetekre.

  

Ebéd előtt Kertész András kommunikációs előadása következett. Akkor lehetett leginkább szembesülni azzal, hogy esetlegesen mi mindenre nem figyelünk, mikor személyesen vagy telefonon képviseljük az IT-t, amikor standoláskor készült képeket, de főleg próbahívások hangfelvételét meghallgatva mutattunk rá közösen a hibákra. Rendkívül tanulságos volt, hogy milyen kép alakulhat ki rólunk.

  

Ebéd után Balogh Gábor alfahíres újságíró előadása töltötte meg a nagytermet. Azt gondolnánk, a migránsinvázióról és a népszavazásról már mindent olvashattunk, akár tőle is. De az a gondolatmenet, ami rámutatott a Fidesz álságos politikájára, melyben a népszavazás sikerét nem sok reménnyel használhatja fel Brüsszelben Európa védelmére, de a kudarcát tudatosan a Jobbikra keni: az még nekem is sokkoló volt. A Fidesz két nagyságrenddel többet költött havercégeknél a kampányra, mint a Jobbik éves költségvetése, mégis arroganciájával eltaszította a választókat, akiknek a 3/4-e elutasítja a betelepítést. Médiagépezetük szembemegy a tényekkel, ezért különösen fontos ismerni a csúsztatásaik és nyílt hazugságaik mögött a tényeket. A vastaps itt sem maradt el.

    

Ezután a szekcióelőadások következtek: hét előadásból két fordulóban mindenki szabadon választhatott. Címszavakban: jogi segítség jobbikos tevékenységekhez, hogyan legyünk jó IT-s vezetők, sikeres képviselők-jelöltek, érdekképviselet a nagypolitikában, felsőoktatás, külhoni magyarság és önrendelkezés, cigány–magyar együttélésért való küzdelem eredményei. Igen hasznos volt, kérdéseknek itt is volt hely.

    

Az este fergeteges nemzeti kvízzel kezdődött: Szávay László számos csapatot versenyeztetett meg rövid, de fogós kérdésekkel. A helyes megfejtő kis kupica pálinkát, a csapata pontot kapott. Persze némelyik feladványnak megvolt a maga története, kvízmesterünk sziporkázott, és hazaszeretet szellemi színvonaláról tett tanúbizonyságot. Bár rendkívül élveztük, de sajnos ennek is vége lett. Végül kötetlenül zárult az este, jópáran társasjátékoztak, mások nótákkal vagy beszélgetéssel húztak bele az éjszakába.

  

Vasárnap megyei megbeszélések után Balczó András olimpikonunk, 12 gyermekes családapa adta elő gondolatait, hogy mi végre vagyunk a világon. Ebéd előtt még egy teszttel adtunk számot a hétvégén szerzett ismereteinkről.

Azt kell mondanom, hogy kivételes színvonalú hétvégét töltöttünk el csodaszép környezetben. Öröm volt látni azt a sok fiatal, lelkes arcot, akik a hazáért kívánnak cselekedni, és ehhez a feladathoz felnőni.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya