Jobbikos hírek
:: 2013. január 21. - 15:00
Magyar-román: a szurkolókkal egyeztetett a Jobbik

Csütörtökön, 14:30-kor találkoztak a Carpathian Brigade/MLVSZE és a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői, hogy egyeztessenek a Magyarország - Románia vb-selejtező mérkőzéssel kapcsolatosan - tájékoztatott a válogatott mérkőzéseken rendszerint jelen lévő Carpathian Brigade szervezett szurkolói csoport.

Mint köztudott, a FIFA a 2012. augusztus 15-ei Magyarország - Izrael felkészülési mérkőzésen történt szurkolói megnyilvánulások miatt zárt kapus mérkőzésre ítélte az év legfontosabb hazai találkozóját.

Vona Gábor egyértelműen cáfolta Csányi Sándor, az MLSZ elnökének szerdán, a Magyar Labdarúgás Fórumán tett kijelentését: nem áll szándékában politikai rendezvényt szervezni a mérkőzésre, azonban teljes mellszélességgel állnak minden olyan szurkolói aktivitás mellé, mely a csapat biztatására törekszik a helyszínen. Hasonló támogatást sürget az MLSZ részéről, miszerint a szövetségnek most a szurkolók érdekei mellé kell állnia, és nem a FIFA felé kellene hajlongania.

Ahogy arról korábban a barikad.hu már beszámolt, múlt heti sajtótájékoztatóján Szilágyi György jobbikos képviselő is bejelentette: a Jobbik – ígéretéhez híven – teljes mellszélességgel kiáll a szurkolók és az általuk szervezett rendezvény mellett, amennyiben azt a szurkolók igénylik, ám pártja nem a rendezvény szervezője.

A csütörtöki megbeszélésen mindkét fél egyetértett abban, hogy a szurkolói megmozdulás minden téren a csapat segítését, támogatását kell, hogy biztosítsa, és politikai megnyilvánulástól mentes kell, hogy legyen.

A Jobbik képviselői egyben ígéretet tettek, hogy fellépnek a FIFA azon határozata ellen, miszerint a nemzet jelképeinek tartott Árpád-sávos és Nagy-Magyarországos zászlókat, mint politikai megnyilvánulást kezeljenek és tiltsanak ki a stadionokból.

A Carpathian Brigade tiltakozásul nem megy ki az 56-osok terére, mivel úgy gondoljuk, hogy az említett zászlók a magyarság jelképei, és mind az MLSZ-nek, mind a FIFA-nak ezt tiszteletben kell tartania - írják.

Nem hajthatják be a büntetést a szurkolókon!

A szurkolók tiltakozásuknak adnak helyt az MLSZ fenyegetése ügyében is, mellyel polgári peres úton kívánják a FIFA által kiszabott pénzbüntetést és a mérkőzés várható bevételének kieső részét az úgymond renitens szurkolókon behajtani. Tenné a szövetség ezt annak ellenére, hogy korábbi tájékoztatásukban ők maguk is elismerték: "Az MLSZ, mint a FIFA tagja, azért kapta a büntetését, mert nem avatkozott be, és beavatkozásával nem vetett véget a rasszista eseményeknek".

Később Csányi Sándor is hasonlóképpen szólalt fel a Magyar Labdarúgás Fórumán: "...és ez az egyik oka annak, hogy ilyen büntetést kaptunk az indoklás szerint: A MÉRKŐZÉS KÖZBEN NEM VEZETTÜNK KI EMBEREKET A STADIONRÓL! Most hogy ugye A MAGYAR JOGSZABÁLYOK SZERINT, AMI UGYE TÖRTÉNT, AZ NEM BŰNCSELEKMÉNY, a rendőrség nem tudott közbelépni, és úgy gondoltuk, hogy oda a rendezőket beengedni a sorok közé, esetleg még nagyobb botránnyal és katasztrófával járt volna..."

A szurkolók szerint tehát ha valakit felelősségre akar vonni az MLSZ ez ügyben, az vagy saját maga, vagy a rendőrség.

A Carpathian Brigade vezetői megtették a szükséges lépéseket az ügyet érintően, a részletekről hamarosan mind az MLSZ-t, mind a Szurkolói Irodát is tájékoztatni kívánják.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya