IT hírek
:: 2019. április 15. - 21:48
Támogatjuk az április 26-i diáktüntetést

A Jobbik Ifjúsági Tagozata támogatásáról biztosítja a Független Diákparlament által április 26-ra meghirdetett tüntetést, amelyhez csatlakozni is kíván.

Úgy gondoljuk, hogy a felsőoktatásba való bekerülés nyelvvizsgához kötése a magyar oktatás jelenlegi helyzete mellett igazságtalan és diszkriminatív lépés, mely ellen a Jobbik IT is többször tiltakozott mind utcai akciók, mind pedig parlamenti felszólalások formájában, illetve az elmúlt hónapokban aláírásgyűjtést is indítottunk „Esélyt a továbbtanulásra” címmel.

Noha az idegennyelv-ismeret egyre fontosabb, és a Jobbik IT egyetért minden olyan törekvéssel, mely a magyar fiatalok nyelvtanulását elősegíti, a minden érdemi előkészítés nélkül bevezetendő új szabályozás a fiatalok idegen nyelvi ismereteinek bővülését nem segíti, ám sokak számára lehetetlenné teszi a felsőoktatásba való bekerülést.

Miközben az iskolai oktatás ritkán elégséges egy középfokú nyelvvizsga sikeres teljesítéséhez, a drága magánórák és tanfolyamok elérhetetlenek a szerényebb anyagi körülmények között élő fiatalok számára. A kormány tervei szerint megszigorított felvételi így a társadalmi egyenlőtlenségek növekedéséhez és Magyarország tartós leszakadásához vezet. Az etikátlan és igazságtalan intézkedés a kormány újabb kísérlete arra, hogy hazánkat Európából kivezetve egy bérrabszolgaságon alapuló, diktatórikus rendszert hozzon létre.

A Jobbik IT kiáll a fiatalok kiszámítható jövője és egy igazságosabb, szabadabb Magyarország mellett.

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya