IT hírek
:: 2013. július 2. - 17:04
A tandíj és a munkalehetőségek is szóba kerültek a Hegyalja Fesztiválon

Hegyalja Fesztivál - Jobbik Ifjúsági TagozatA Hegyalja Fesztivál civil utcájában idén is megrendezték az Ifjúsági Kerekasztalt, amelyre minden párt ifjúsági szervezete meghívót kapott. A Jobbik Ifjúsági Tagozatát Samu Tamás Gergő, az IKSZ-et, Kovács Péter, a Fidelitast pedig Szemán Ákos képviselte.

A rendezvényen elsősorban a fiatalok megszólítása, a meghívott szervezetek aktuális helyzete, valamint a tanulási, és elhelyezkedési kérdések voltak napirenden. A tandíj bevezetése, valamint a diákhitel kiterjesztése is megosztotta a vitában résztvevőket, hiszen a kormánypárti ifjúsági vezetők támogatták a két intézkedést, azonban a Jobbik IT képviselője ellenezte, hogy fizetős legyen a felsőoktatás, de a szakképzések rendszerének újragondolásáról is beszélt.

Szóba került még a külföldre vándorlás ügye, amelyet a kormánypártiak leginkább az uniós határok megnyílásával és a tapasztalatszerzés iránti vággyal magyaráztak. Samu Tamás Gergő szerint azonban a közel félmillió kivándoró megélhetési gondok miatt vándorol ki, ami jól mutatja az elmúlt évek kormányzati intézkedéseinek kudarcát.

Hegyalja Fesztivál - Jobbik Ifjúsági Tagozat

Hegyalja Fesztivál - Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya