Hibaüzenet

A megadott temporary://fileeuJFdM fájl nem másolható, mert a célkönyvtár nincs megfelelően beállítva. Ez a fájlok vagy könyvtárak jogosultsági problémáinak esetében gyakran előfordul. További információ a rendszernaplóban található.
IT hírek
:: 2013. március 11. - 12:13
„Tavaszi hadjárat” - Eger

Jobbik IT és HVIM Tavaszi hadjárat előadássorozataA Jobbik Egri Ifjúsági Tagozat és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2013. március 7-én megtartotta a „Tavaszi hadjárat” nevet viselő előadássorozatának második alkalmát az egri Dobó téren található Szent Hedvig Kollégium dísztermében. Az első világháború történetéről, az egri háziezred harcairól Torda Zsolt, a Vitéz Doberdói Bánlaky Breit József altábornagy Hagyományőrző Egyesület tagja beszélt. Az érdeklődők első világháborús ruhákat és felszereléseket is megismerhettek, illetve az előadó bemutatta az Isonzó-völgyi háborús emlékhelyeket.

Az egri IT és a HVIM által közösen meghirdetett hadjárat első ütközetére február 21-én került sor. Akkor az előadást Papp Gergely, a Vitézlő Oskola oszlopos tagja tartotta, és a jelenlévők sok érdekességet megtudhattak a XVI. század harcászatáról. Papp Gergely hozott magával egy eredeti magyar harci sisakot, korhű kardokat, illetve egy puskát is. Szemléltetés céljából az előadás végén, a terem előtt ez utóbbit el is sütötte.

Az előadás-sorozatot egyre növekvő érdeklődés kíséri, amely alapján a harmadik „ütközetre” készülve bizakodóak vagyunk. Amellett, hogy rendezvényeink a helyi vonatkozású történelmi ismereteket adják át az érdeklődőknek, jó példaként szolgálnak a két nemzeti szervezet közötti együttműködésre is.

Az Eger TV híreiben:

Február 21-i előadás: http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=6648

Március 7-i előadás: http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=6728

Az esemény facebook oldala: http://www.facebook.com/TavasziHadjarat

Jobbik IT és HVIM Tavaszi hadjárat előadássorozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya