IT hírek
:: 2013. december 11. - 16:51
Tel Avivba költözött a Gyere Haza alapítója + a Jobbik IT közleménye

A Gyere Haza! alapítója, egyben a KDNP ifjúsági tagozatának volt alelnöke a közelmúltban munkahelyet váltott: a Tel Avivi magyar nagykövetségre ment, mint Tudományos és Technológiai attasé. Azbej Tristan egyébként Amerikában a neves Virginia Tech egyetemen szerzett geológia területén PhD minősítést és onnan költözött vissza Magyarországra.

Ahogy a 444.hu portál is írja erről, márciusban kétmillió forintot kapott az alapítványa, amivel el tudtak indulni, hogy külföldön dolgozó fiatalokat csábítsanak haza.

A portálnak azt is elmondta, hogy rendszeresen hazajár Budapestre, és nem kíván tartósan kintmaradni. De így is elgondolkodtató, hogy ha ilyen jó Magyarországon dolgozni, miért nem maradt ő maga is itthon? Az alapítvány célja nem az ideiglenes hazacsábítás lenne, hanem a tartós. Azbej arról is beszélt, hogy az IKSZ (az ifjúsági szervezet) alelnöki posztjáról már lemondott, de a Gyere Hazának továbbra is gondját viseli. A 444.hu cikke alatt kommentálta is a hírt: a “Gyere Haza!” nem ugyanaz, mint a “Maradj Otthon!” - játszott a szavakkal az attasé. Azzal magyarázza ezt, hogy érdemes külföldön tapasztalni, tanulni, valamennyit dolgozni, majd azt itthon is kamatoztatni. Igaz, ezt ő már megtette, hiszen évekig tanult és dolgozott a tengerentúlon. Továbbá nyilvánvaló, hogy a fiataloknál nem az a probléma, hogy nem akarnak, vagy tudnak hazajönni külföldről, hanem mert töredékét keresnék itthon, ha egyáltalán kapnának munkát. Amíg például Londonban egy szakmával akár heteken belül jól fizető állást lehet találni, Magyarországon hónapokat is eltölthetnek ezzel a fiatalok, és ez a jobb eset - ha épp nincs protekciójuk, hiszen pályakezdőnek így van leginkább esélye, esetleg gyakorlati helyén ott maradni, de teljesen idegenként embert próbáló feladat.

Az alapítvány oldalán még mindig kint van a korábban sokat kritizált tíz pont, amiért szerintük érdemes hazajönni, itt lenni. Már aki nem utazik ismét ki.

Például a nagyobb jövedelműeknek kedvező, a Fideszen kívül minden parlamenti párt által igazságtalannak tartott egykulcsos adó, a nyelvtudás hasznossága (amit Londonban, vagy Németországban eleve hasznosítanak), az olcsó egészségügyi ellátás (mely kint sem feltétlenül ellenáras, ha van biztosító, de a színvonala is mérföldekkel van a magyar előtt sajnos), és az olyan lózungok, mint szép lányok, sokféle kaja, életérzés, Túró Rudi.

Külön érdekes pont a “Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. ” gondolat, főleg, hogy a KDNP-s Azbej Tristan abba a Tel Avivba utazott, amit a világ nagyvárosai közül egyik legjobban érintett meg ez a szél, erről többek közt Steiner Kristóf is tudna mesélni, aki pont azért ment ki oda “párjával”, hogy törvényesen házasodjanak. Vajon őt is hazatérésre fogja sarkallni az attasé?

Jobbik Ifjúsági TagozatJobbik Ifjúsági Tagozat: a Kormány ismét becsapta a külföldre szorult fiatalokat

A Jobbik Ifjúsági Tagozat közleményben tudatta, szerintük "szánalmas, hogy a külföldön dolgozó magyarokat hazacsábítani vágyó program vezetője, elveit és az alapítvány céljait feladva, külföldön, jelesül Izraelben vállalt munkát". A fiatal radikálisok úgy vélik: a Gyere Haza program vezetője, Azbej Trisztán ennél rosszabb példával nem is járhatna elő.

A közlemény további részletei: http://jobbikit.hu/hirek/kormany-ismet-becsapta-kulfoldre-szorult-fiatalokat

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya