IT hírek
:: 2013. szeptember 18. - 18:24
"TeSzedd!" - Nagyatádon IT-sekkel, jobbikosokkal

TeSzedd! - NagyatádAdjon az Isten!

Eljött végre a Te Szedd! – Összefogás a Tiszta Magyarországért akció napja. Több mint 1000 településen több mint 100 ezer önkéntes vette fel újra a kesztyűt, hogy a tavalyihoz hasonló sikereket elérve ismét felvegye a harcot a szeméttel és az illegális hulladéklerakókkal szemben.

Az Összefogás a Tiszta Magyarországért Mozgalom keretében országszerte felvették az önkéntesek a kesztyűt, hogy szebbé, tisztábbá varázsolják a környezetet.

Tettük mindezt mi is a JMM Nagyatádi Alapszervezetének tagjai úgy mint 2012-ben. Nagyon fontos számunkra is a környezetvédelem és a mai napon mi is felvettük a harcot a szeméttel és az illegális hulladéklerakókkal szemben. Meglepő módon a városból kevesen jelentek meg és a többséget mi jobbikosok képviseltük. (Természetesen vállalva nézeteinket, zöld színű jobbikos láthatósági mellényben jelentünk meg a rendezvényen.) A szemétszedési akcióban azért is vettünk részt, hogy felhívjuk a figyelmet az illegális szemétlerakás problémájára, illetve az emberek figyelmét ráirányítsuk arra, hogy a felelősségvállalás, az önkéntesség milyen nagy erőket képes mozgósítani. Hiányoltuk a többi párt képviselőit, hiszen nem csak a csillogó-villogó eseményeken és megnyitókon vannak kötelezettségeik, hanem a szemét eltakarításban is. A szemétszedésnek és az illegális hulladék-lerakókkal szembeni harcnak nem csak évente, hanem hosszú távú célnak kell lenni és szemléletformálónak annak érdekében, hogy a hétköznapokban kevesebbet szemeteljünk és általában véve is környezettudatosabban éljünk.

A szemetelés, sajnos, mindig problémát jelent, hulladékkal ellepett területek mindig is voltak és lesznek. A tiszta környezet nem csak az emberek közérzetét javítja, nem csak a város tekintetében fontos, hanem egészségügyi, higiéniai kérdés is egyúttal. A közösségi munkavégzésnek egyben csapatépítő ereje is van és példamutató, valamint ösztönző szerepe is. Köszönöm szépen alapszervezetünk és Ifjúsági Tagozatunk azon tagjainak részvételét, akik munkájukkal hozzájárultak és példát mutattak, hogy néhány órányi idő és energia ráfordítással közösen és egységben széppé tudjuk tenni környezetünket!

Simonné Tóth Mária Erzsébet JMM Somogy-megyei alelnöke és a Nagyatádi Alapszervezet elnöke

/Fotó: Simon László/

TeSzedd! - Nagyatád

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya