IT hírek
:: 2015. március 16. - 12:31
Tisztújító kongresszust tartott a Jobbik IT
 
Tisztújító kongresszust tartott a Jobbik Ifjúsági Tagozata, amelyen ismét Farkas Gergelyt választották a szervezet vezetőjévé. A régi-új elnök programadó beszédében hangsúlyozta, egy kormányra készülő párt utánpótláscsapata az IT. Vona Gábor pártelnök köszöntőjében arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy aki magára veszi azt a felelősséget, amit IT-snek lenni jelent, annak folyamatos belső harccal kell felkészítenie magát a külső küzdelmekre.
 
Értékrendbeli azonosság, közös alapok
 
Farkas Gergely programadó beszédében kifejtette, helyes úton járnak, mivel rengeteg tehetséges fiatal tűnt fel soraikban, a megbecsülésük a párton belül egyre nő. Mint mondta, a fiatalok között a Jobbik a legnépszerűbb, ami szerinte azért is van így, mert a Jobbik IT az egyetlen hiteles ifjúsági szervezet: egyesek a múltjuk miatt nem azok, mások pedig belekényelmesedtek a kormányzati pozícióba. Szerinte már nem is elsősorban az ifjúsági szervezetekkel kell versenyezniük, amelyek csak névleg léteznek, vagy fizetett emberekkel, akik közül egyeseket „hamis euróval fizetnek”.
 
Farkas Gergely kifejtette, a sikerek ellenére útjuk elején járnak. „Nem dőlhetünk hátra, mert nekünk már más a viszonyítási pont” – közölte az országgyűlési képviselő, hozzátéve, el kell érni, hogy az IT az országot teljesen lefedő szervezetté nőjön, olyan helyi tagozatokkal, amelyek nem csak „jelen vannak”, hanem kezdeményező szerepet visznek. „Aki fiatalon tenni akar valamit a hazájáért, annak csak mi jöhessünk szóba” – fogalmazott.
 
 
 
Az IT elnöke kifejtette, meg kell erősíteni a mindannyiuk számára közös alapot, közös szemléletet. Mint mondta, ezen alapok mellett nagyfokú fegyelmezettségre van szükség, hiszen egy
 
„kormányra készülő párt utánpótláscsapata vagyunk”.
„Küzdelmünket akkor tudjuk sikerre vinni, a támadások akkor lesznek hatástalanok, ha közös tudás, értékrendbeli azonosság fogja jellemezni ezt a közösséget. Ennek megszilárdítása elsődleges feladatom lesz e közösség vezetőjeként” – fogalmazott.
 
Farkas Gergely külön kiemelte az önképzés, a tudásgyarapítás, a folyamatos tanulás fontosságát, mivel a párt erősödése azt is jelenti, hogy „az itt ülőkből kerülhetnek ki fontos tisztségviselők” a jövőben. Az elnök közölte, kinek-kinek a saját céljain túlmutató közös céljaik vannak a Jobbik IT-ben. „Szeretnék azért dolgozni, hogy ez a nemzet büszke legyen a múltjára, és senkinek ne kelljen külföldre mennie” – mondta.
 
Vona: nemzetmentő elhivatottságra van szükség
 
Vona Gábor köszöntőjében felidézte a Jobbik párttá alakulását, a 2003. október 24-i pártkongresszust, amikor egy nemzeti hős, Pongrátz Gergely adta át nekik ’56 lyukas zászlaját, mint a nemzet szabadságért vívott küzdelmének jelképét. Akkor – idézte fel a Jobbik elnöke – hármas jelszavuk volt: független, élhető, büszke Magyarország, aminél szerinte ma sem találhatnának jobbat. „A három együtt érvényes, és nem akarok olyan Magyarországon élni, ahol a háromból valamelyik hiányzik” – jelentette ki, hozzátéve, hogy ez a forradalom folytatódik, hiszen „sem független, sem élhető, sem büszke Magyarországon nem adatott meg élnünk”.
 
Vona Gábor hangsúlyozta, óriási felelősséget vesz a vállára egy IT-s, aki azt vállalja, hogy ennek a nemzeti közösségnek a legelején harcoljon, a legtöbbet vállalja a nemzetért, s a frontvonalban legyen. Egy ilyen embernek nem elég pusztán külső harcot vívnia, hanem egyfajta „belső forradalommal” kell felkészítenie, felszabadítania magát. „Amikor megvizsgáljátok magatokat, lelkiismeretetek legmélyére néztek, és csak annyit találtok, hogy jó itt lenni, az nagyon kevés” – mondta Vona Gábor, aki szerint, ha csak az tartja össze az IT-seket, hogy jókat szórakoznak együtt, akkor a szervezetet „az első szél el fogja fújni”. Nemzetféltő, nemzetmentő elhivatottságra van szükség, s „ha ez nincs meg bennetek, menjetek a Fideszhez, az MSZP-hez vagy máshoz”.
 
 
 
Vona Gábor kijelentette, irtani fogja a pártban azt a mentalitást, amelyben nincs meg a heroizmus, s amely csak egy jó pozíciót, jó karrierlehetőséget lát a Jobbikban.
 
„Aki arra vágyik, hogy komfortos élete legyen, az jobb, ha keres magának valami más elfoglaltságot. Azért dolgozunk, hogy az összes magyar embernek komfortos élete legyen, de nekünk erről le kell mondani”
– hangsúlyozta Vona, aki szerint szét akarják verni, le akarják taposni őket. Mindehhez olyan szintű felvértezettségre van szükség, amelyet magatoknak kell megteremtenetek, ez mindenki saját belső küzdelme, hogy alkalmassá váljon a közös küzdelemre – szólt a fiatalokhoz a pártelnök.
 
Mint megjegyezte, bár nincsenek itt fegyveres csapatok, nem könnyebb a helyzet, mint elődeinké. Szerinte más jellegű a küzdelem, mivel az élet „sokkal ravaszabbá, ördögibbé” vált, ma nehezebb eldönteni, hol a jó és a rossz határa. Vona Gábor azt mondta, ennek a népnek küldetése van itt a Kárpát-medencében, amiért vállt vállnak vetve szeretne küzdeni a fiatalokkal.
 
Maradt a 30-as korhatár
 
A rendezvényt levezető Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója megköszönte az IT-sek segítségét, kiemelve, hogy az elmúlt év „öldöklő kampányai” során mindig lehetett számítani tagjainak túlnyomó részére. Takács Krisztián a leköszönő elnökség nevében elmondott beszámolójában hangsúlyozta, hogy a Jobbik IT a legdinamikusabban fejlődő ifjúsági szervezet Magyarországon: míg 2013 elején 93 helyi tagozata, 2014 elején pedig 143 tagozata volt, addig mostanra több mint kétszáz alapszervezettel rendelkezik.
 
Az elnökön kívül az alelnökök mandátuma is lejárt, a szervezet nyolc alelnökévé pedig Bús Árpád Zsoltot, Fügedi Richárdot, Kiriák Klaudiát, Lengyelné Varga Kittit, Nichter Tamást, Szabó Pétert, Szilágyi Szabolcsot és Varga Dánielt választották a küldöttek, akik az IT alapszabályában több technikai jellegű és apróbb módosítást hajtottak végre. Ugyanakkor nem támogatták, hogy a szervezet felső korhatárát emeljék fel 35 évre a jelenlegi 30-ról. Ennek egyébként konkrét következménye is volt, mivel két – harmincadik életévét betöltött – alelnökjelölt ezzel eleve kiesett a „versenyből” a szavazás előtt. 
 
(alfahir.hu)

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya