IT hírek
:: 2015. június 5. - 13:02
Több mint félszáz tagozat emlékezett nemzetünk Hőseire

Nemzetünk hőseire emlékezni és emlékeztetni kötelessége mindazoknak, akik bármilyen formában szerepet kívánnak vállalni hazánk politikai hadszínterén. Hol lennénk, mik lennénk mi azok nélkül, akik sok-sok évvel ezelőtt megküzdöttek ezért az országért, s tették ezt nem szavakkal, hanem fegyveres ütközetek során, a halállal nézve farkasszemet. Ma, a fiatal generációk számára helyzetük szinte elképzelhetetlen, átélhetetlen, s köreikben sokszor érdektelenség övezi egykori tetteiket. Pedig, még ha csak pár percre is, de maguk elé képzelnék egy korabeli, a hazáért talán az utolsó rohamra induló katona alakját, már nagyobb felelősséggel lennének magukért, közvetlen környezetükért és országukért.

Éppen ezért a Jobbik Ifjúsági Tagozat nemrég megalakult Kulturális Kabinetjének szervezésében országszerte több mint félszáz helyen tartottak megemlékezést a tagozatok a május 31-i Hősök napja alkalmából, egyes tagozatok civil szervezetek megemlékezéseihez is csatlakoztak, illetve május 28-án, Budapesten emlékséta keretében, a Magyar Nemzeti Pantheonban hajtottak fejet a résztvevők nemzetünk nagyjai előtt.

Külön érdekességként a megemlékezés-sorozatban résztvevő tagozatok a "Dicsőség a Hősöknek! Példátok mindörökké élni fog szívünkben!" – mondat egy-egy előre meghatározott betűjét rakták ki a meggyújtott mécsesekből, az így beküldött képekből pedig fotómontázst készítenek majd a szervezők.

Ahogyan eddig is, úgy a jövőben is több hasonló, országos méretű megmozdulás várható, amelyekről a jobbikit.hu/rendezvények fül alatt lehet folyamatosan frissülő információkat találni, és amelyekhez reményeik szerint egyre több helyi tagozat csatlakozik majd.

 

Molnár Réka

Az újpesti és az angyalföldi IT közösen emlékezett

A gyöngyösi IT-sek mécseseket helyeznek el

Komáromban emléktúrát szerveztek 

A miskolci IT emlékezik hőseinkre

A szegedi IT a Hősök kapujában 

Balassagyarmaton az IT és a HVIM közösen emlékezik 

Hősök napi emlékséta Budapesten 

Mécsesgyújtás Rácalmáson 

A gyömrői IT megemlékezése

Kőszegen is megemlékeztek a hősökről

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya