IT hírek
:: 2014. június 4. - 20:57
Többet tehetsz, mint gondolnád!

A Blaha Lujza térre hirdetett sajtótájékoztatót Farkas Gergely a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, aki ismertette, a trianoni békediktátum évfordulója alkalmából szórólapot oszt az IT, hogy megismertessék az emberekkel Trianon valódi üzenetét és feladatainkat.

Farkas Gergely elmondta: a trianoni békediktátum évfordulójára a Jobbik sosem örömünnepként tekintett, mint a Fidesz, hanem tragédiaként, amiből tanulni lehet. A nemzeti párt minden évben megemlékezik június 4-ről, idén pedig az Ifjúsági Tagozat kampánnyal is készült: mivel sajnálatos módon sok járókelő nem tudja, mire emlékezünk a mai napon, összesen több tízezer szórólapot osztanak szét országszerte az emberek között.

A „Többet tehetsz, mint gondolnád!” című szórólap arra hívja fel a figyelmet, hogy Trianon ügyében van felelősségünk, ahogyan van a diktátumnak aktualitása is. Van aktualitása, mert a mai napig történnek magyarverések Délvidéken, valamint jogfosztások Erdélyben, Felvidékben és Kárpátalján egyaránt.

A felelősség kérdéséhez érve Szabó Dezsőt idézte Farkas Gergely, aki azt mondta: „minden magyar felelős minden magyarért!”, hiszen bárki kerülhetett volna olyan helyzetbe, amibe külhoni magyar testvéreink kerültek – mutatott rá a jobbikos képviselő.

Épp ezért kell tájékoztatni az embereket, hogy akik önhibájukból kerültek határon kívülre, megérdemlik az állampolgárságot, ahogyan a szavazati jogot és az autonómiát is. Ezért kell harcolni – foglalta össze Farkas Gergely -, továbbá megismerni a külhoni magyarok kultúráját, történelmét, szokásait, hiszen ők ugyanúgy magyarok, mint mi.

 

 

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya