IT hírek
:: 2018. június 4. - 17:01
Trianonra emlékezik a Jobbik IT

A Jobbiknak és Ifjúsági Tagozatának mindig is fontos volt a határon túli magyarság mellett való kiállás és az értük való küzdés. Mindezt fontos leszögezni azon a napon, amikor is arra emlékezünk, hogy 98 éve történt a magyar nemzet legnagyobb tragédiája, a trianoni békediktátum aláírása. 1920. június 4-én írták alá azt a békediktátumot, amely igazságtalanul szétszakította Magyarországot és több millió magyar honfitársunk került idegen ország uralma alá.

Ezen a napon az emlékezés mellett helyet kap az is, hogy felhívjuk a hazai társadalom figyelmét arra, hogy bár országhatárok választanak el minket, mi mégis ugyanannak a nemzetnek a részei vagyunk. Megalakulása óta a Jobbik Ifjúsági Tagozat minden évben megemlékszik nemzetünk gyásznapjáról. A már hagyományossá vált budapesti flashmobunk idén új helyszínen, a Szent István Bazilika előtt valósult meg, ahol a tagság 4000 mécsesből rakta ki Nagy-Magyarország sziluettjét

 

A helyi tagozatok önálló megemlékezésen vagy települési rendezvényeken emlékeztek, emlékeztettek. Számos településen tartottunk sajtótájékoztatót "Autonómiát az elszakított magyarságnak" címmel, hiszen a Jobbik és a Jobbik IT régóta a zászlajára tűzte az autonómia megvalósításának fontosságát az elszakított területeken. Június 4-én pedig kiemelt rendezvényünkön Szávay István országgyűlési képviselő beszédét hallgathatjuk meg Budapesten a Reiner Frigyes parkban.

A Jobbik és a Jobbik IT, ahogy eddig is, úgy ezután is mindent meg fog tenni az elszakított országrészeken élő magyar testvéreinkért. Feladatunk azonban nem csak emlékezés, hanem az emlékeztetés is, tevékenységünket mindig is ez fogja motiválni. Egyben küzdeni fogunk azért, hogy a határon túli magyarság önrendelkezési törekvései mielőbb megvalósuljanak. 

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya