IT hírek
:: 2017. március 20. - 16:48
Újabb állomáson túl a Jövő ígéretei képzés

Március 18-án, szombaton megrendezésre került a Jövő ígéretei képzés tavaszi szemeszterének második alkalma is. A februári külpolitikai témák után ezúttal Dúró Dóra jobbikos országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke tartott előadást a magyar oktatás helyzetéről és jövőjéről.

Dúró Dóra az elméleti rész keretében, egy kétórás előadás során fejtette ki gondolatait és a Jobbik programját az óvodai képzéstől kezdve egészen a felsőoktatási szintig. A tartalmas és rendkívül jól felépített prezentációban így szó esett többek közt a közoktatás jelenlegi helyzetéről és kihívásairól, a szakképzés átalakítása okozta nehézségekről, a funkcionális analfabétizmus problémájáról, a nyelvvizsga-kérdésről, a bentlakásos intézmények lehetőségeiről, a KLIK ésszerűtlenségeiről és túlzott központosításáról, valamint a felsőoktatást érintő kérdésekről. A problémák felvázolását komplex megoldási javaslatok egészítették ki, beszámolva egyszerre a személyes tapasztalatokról, és az oktatásban dolgozó emberek véleményének beszámolójáról is. Az előadás végén természetesen ezúttal is bárki szabadon tehetett fel az elhangzottakkal összefüggésben, vagy akár azon túl is kérdéseket.

A képzés második részében sajtótájékoztatós gyakorlati feladat került terítékre, amelynek elején általános szempontokat sajátíthattak el a résztvevők a sajtótájékoztatók megtartását illetően. Ezt követően pedig a közel 40 fős hallgatóság 3 csoportra osztva próbálhatta ki magát aktuális oktatási témákban tartott sajtótájékoztató gyakorlásában. A résztvevők felkérdezésében és értékelésében kommunikációs szakemberek álltak rendelkezésre. A képzés áprilisban folytatódik, az akkori alkalom előadója Sneider Tamás, az Országyűlés alelnöke lesz.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya