Jobbikos hírek
:: 2014. július 22. - 12:57
Újabb bizonyíték, hogy a kormány tétlensége űzi el a fiatalokat

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy mielőbb tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Magyarország hozzájusson az ifjúsági garancia program keretében járó 30 milliárd forinthoz – közölte Farkas Gergely frakcióvezető-helyettes, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke.

A nemzeti párt szerint elfogadhatatlan, hogy miközben másik tíz ország számára már elérhetőek a fiatalok munkanélküliségének csökkentését célzó források, addig a Fidesz-kormány tehetetlensége miatt hazánk még nem.

A kozmetikázott foglalkoztatási statisztikák ellenére sajnos Magyarországon az egyik legnagyobb probléma a munkanélküliség, és ezen belül különösen aggasztó a fiatalok helyzete, melynek tünete az elmúlt években tapasztalható nagyarányú kivándorlás – emlékeztet Farkas Gergely. A Jobbik politikusa úgy véli, még ha van is munkája a fiataloknak, nem tudnak előre lépni és önálló egzisztenciát teremteni, ami miatt gazdasági kényszerből egyre nagyobb arányban választják a külföldi boldogulást. Ennek megállítása pedig csak biztos megélhetést nyújtó munkahelyek teremtésével lehetséges, amihez viszont Magyarországnak minden erre a célra felhasználható forrásra szüksége van. Így ha az ifjúsági garancia program keretében végre hasznos célra fordítható összeget kapunk az EU-tól, akkor éljünk is azzal! – szögezi leg Farkas.

A Jobbik szerint minden nap, amit az Orbán-kormány érdemi lépések nélkül elveszteget, újabb százak és ezrek elvándorlását jelentheti. A nemzeti párt nyomatékosan kéri a kormánytól, egyezzen meg az Európai Bizottsággal, hogy Magyarország hozzájusson ezekhez a forrásokhoz. Farka Gergely továbbá hozzáteszi: „a kivándoroltaknak a foglalkoztatási statisztikákba való beleszámítása helyett pedig az energiáikat a jövőben inkább valódi megélhetést jelentő munkahelyek teremtésére és a fiatalokat érintő oktatási, lakhatási problémák megoldására fordítsák.”

 

alfahir.hu

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya