IT hírek
:: 2015. szeptember 11. - 14:42
Újabb siker a diákmunka-visszaélések kapcsán

A Jobbik Ifjúsági Tagozata már többször ért el sikereket a fiatalok által jelzett munkaügyi problémák megoldásának területén. Most ismét egy ilyen tapasztalatról számolhatunk be. Nemrégiben ugyanis bejelentést kaptunk a honlap erre a célra létrehozott aloldalán  (http://jobbikit.hu/diakmunkapanasz) keresztül egy fiatal hölgytől a korábbi munkahelyével kapcsolatban, ahol diákmunkát vállalt. Leírásában szerepelt, hogy

  • a munka szervezetlen volt
  • többször becsmérelve leüvöltötték munka közben a fejüket
  • a kötelező szüneteiket „büntetésből” elvették
  • a munkahelyen (konyhában) óriási kosz volt, ráadásul patkányok szaladgáltak.

Jogi segítséget nyújtottunk az ügyben, és személyesen Farkas Gergely a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, országgyűlési képviselőnk tett közérdekű bejelentést a Pest Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkaügyi Felügyelőségénél. Felhívta a figyelmüket a munkahelyen történő visszaélésekre, valamint kérte őket, hogy amennyiben a panasz megalapozott, akkor a szükséges intézkedéseket hozzák meg a munkáltatóval szemben.

A kormányhivatal válasza szeptember 10-én érkezett meg, melyben leírták, hogy a munkavédelmi ellenőrzés során valóban tártak fel hiányosságokat, amelyeknek az elhárítása érdekében felszólították a munkáltatót, hogy szüntesse meg ezeket. Mindezek alapján remélhetőleg a jövőben a fent említett problémák már a hivatkozott munkahelyen nem fordulhatnak elő. Bátorítunk tehát, hogy amennyiben más is visszaéléseket, problémákat tapasztal a diákmunka terén, akkor azt jelezze nekünk akár anonim módon, akár a nevét is vállalva.

Jobbik Ifjúsági Tagozat

 

 

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya