IT hírek
:: 2017. november 28. - 11:39
Újból bizonyítottuk, hogy egy disznóvágás nem verekedésről, hanem a csapatépítésről szól

Idén novemberben is Kecelen tartottuk a minden évben kiváló hangulatú IT-s disznóvágást immár negyedik alkalommal, amelyre Magyarország különböző pontjairól érkeztek fiatal szimpatizánsok és tagok.

Farkas Gergely, az IT országos elnöke volt az esemény házigazdája, amely reggel 8-kor vette kezdetét – a malac levágásával és pörzsölésével, majd annak feldolgozásával. Ez utóbbi már a helyi Motoros Kocsma mellett zajlott, a hideg ellen pedig forralt borral és házi pálinkával lehetett védekezni. Bár más ifjúsági szervezeteknél divat, nálunk a magunkhoz vett, hideg elleni védekezésül szolgáló italok ellenére természetesen fel sem merült, hogy erőszakba torkoljon a disznótor, annál inkább az új ismeretségek, a tartalmas kikapcsolódást volt jellemző a napra. De hát mások vagyunk: kinek a verekedés, kinek a közösségépítés. A délelőtt folyamán többek között sült kolbásszal, hurkával, hagymás vérrel és pecsenye húsokkal tudták a reggelizni, ebédelni vágyók, csillapítva éhségüket, mialatt hagyományos hangszereken játszott élőzene szólt.

Mindeközben a szervezők – csapatépítés gyanánt – más programokkal is színesebbé tették a napot: volt pingpong- és a snapszerbajnokság, valamint a Nagy-Magyarország kirakóverseny. Továbbá a résztvevőknek a keceli Pintér Művek Hadtörténeti Múzeumát és Haditechnikai Parkját is lehetőségük nyílt a délután folyamán megtekinteniük, ahol például tankok, repülőgépek, lőfegyverek és egyéb harci eszközök, de kitüntetések, művészeti alkotások, illetve más tárgyak is láthatóak voltak. Az ország legnagyobb haditechnikai parkjának unikális eleme volt egy interkontinentális ballisztikus rakéta is.

Ezt követően jutott a korábban kelők számára pár órányi idő egy kis pihenésre, majd sor került a vacsorára, amikor is magyaros húslevest és hagyományos töltött káposztát tálaltak fel. Az este további része a kikapcsolódásról, barátokkal való beszélgetésekről és a – természetesen – kulturált körülmények között történő buliról szólt. Összességében egy tartalmas hétvégi rendezvénynek lehettünk részesei, melyre a kampány hajrája előtt nagy szükség is van és felejthetetlen élményekkel gazdagodhattunk nyugodt, vidékies környezetben.

További képekért ide kattints!

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya