IT hírek
:: 2015. december 3. - 11:30
Újfent jótékonykodtak az IT-s fiatalok

Egy nemes cél, kulturális előadások, jó hangulat és rengeteg fiatal - így telt a nemzeti érzelmű fiatalok által szervezett jótékonysági bál.

„Szájtátva álltam / s a boldogságtól föl-fölkiabáltam, / az égbe bál van, minden este bál van” – írja Kosztolányi Dezső. 2015 november 21-én a Jobbik Ifjúsági Tagozata is hasonlóképpen érezhette magát, hiszen idén negyedik alkalommal vettek részt az Ifjú Magyarok Egyesülete által szervezett Jótékonysági Bálon. 

A közel 150 fiatal megérkezése után Novák Előd – aki Dúró Dóra mellett az est másik fővédnöke volt – az Ifjúsági Tagozat nagyszerű közösségéről, de emellett elengedhetetlenül fontos feladatairól beszélt, ezzel nyitotta meg a bált. „Miénk a jövő” – mondják az Ifjúsági Tagozat tagjai, amely kijelentés megkérdőjelezhetetlen, s ezt tökéletesen bizonyítják az est színvonalasabbnál színvonalasabb műsorszámai, melyeket személyesen a tagozat fiataljainak előadásában lehetett élvezni. Műsoron volt többek között egy Márai Sándor verses előadás, latin táncbemutató, citera előadás és néptáncbemutató is. 

Az előadások végeztével kezdetét vette a tánc, amely különlegességét abban nyerte el, hogy Vári-Kovács Péter két világháború közötti, illetve több évtizedes dalokat adott elő zongorakísérettel, ami visszarepítette a fiatalokat a múltba, s mindenki az elmúlt idők hangulatába feledkezve, vidáman indult a tánctérre. A rendezvényen tombolahúzásra is sor került, melyhez igen értékes és változatos felajánlások érkeztek, így motiválva a jelenlévőket a sorshúzásban való részvételre. 

A bálkirály és bálkirálynő kihirdetése után újra megtelt a tánctér, s rövidesen mind a 150 fiatal egymásba karolva, közösen énekelte el az Ismerős Arcok Nélküled című dalát.

A kiváló hangulat mellett nem szabad megfeledkezni a bál céljáról sem. Az est bevételét a szervezőség rászoruló családoknak ajánlja fel. Így tehát minden résztvevő fiatal úgy térhetett haza a bálról, hogy tudták, szegény gyermekek karácsonyát tették szebbé, boldogabbá. A tisztaszívű részvétel után– Kosztolányit idézve – „tündérei hajnalba hazamennek / fényes körútjain a végtelennek.”

 

Jobbikos hírek

A több éves hagyományhoz híven a Jobbik IT idén is képviseltette magát
A mostani koncepciótlan és rögtönzésekre épülő politika helyett kiszámíthat
Keveseknek kell bemutatni Kovács Tamást, kétszeres olimpiai bajnok bronzérm

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya