IT hírek
:: 2015. július 7. - 15:27
Újra sportolt a Jobbik IT

Július 4-5-én került megrendezésre a már hagyománnyá vált IV. Országos Jobbik IT Sportnap Budapesten. Az eddigiekkel ellentétben az idén két naposra bővült a rendezvény, így a sportolás mellett az ismerkedést és felhőtlen szórakozást is elősegítő esti koncertek is helyet kaptak a programban.  

A csapatsportok mellett – foci, röplabda - egyéni sportágakban is versenghettek a résztvevők: csocsó, póker és ping-pong bajnokság színesítette a megmozdulást. A rendezvényre az ország minden megyéjéből, - a tavalyi év létszámát is túlszárnyalva - több száz IT-s fiatal érkezett, hogy az érettségi és a felsőoktatási vizsgaidőszak fáradalmait lezárva, egy közösen, jó hangulatban eltöltött hétvége keretében nyissák meg a nyár és a pihenés időszakát.

A megkérdezett fiatalok közül sokan kiemelték, hogy már hetekkel a hétvége előtt készültek a megmérettetésekre, edzettek a különböző versenyszámokra, A Borsodi Lányok például idejüket nem sajnálva, minden délutánjukat azzal töltötték, hogy festették a szurkolói molinókat, melyek többek között a megye csapatnevére utalva a „Sorsod Borsod”, a szurkolói csoport egy részének a jelzése a „Halmaji Hooligirls” és az „Ózd a csodák csodája” feliratok lettek. Olyan IT-s is akadt, aki életében először látogatott ki a rendezvényre, és megfogadta, hogy ezután minden ismerősének ajánlani fogja. „Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám, tökéletes.” – fogalmazott az egyik megkérdezett lány. 

 A megyék csapatai a hagyományos foci, strandröplabda bajnokságokban és bográcsos főzésben mérhették össze tudásukat. Idén újdonságnak számított, hogy a szurkoló IT-sek közül többen egyéni rigmusokkal, dobokkal, molinókkal is készültek, valamint minden csapat egyedi sportmezt dolgozott ki a megmérettetésre. Azok pedig, akik nem vettek részt a versenyszámokban vagy éppen szünetet tartottak, a rendelkezésre álló nyílt vízi medencében frissíthették fel magukat, vízilabdával mulathatták az időt vagy éppen belekóstolhattak az íjászat szépségeibe is.  

A foci bajnokságra 15, röplabdára pedig 10 megyei csapat nevezett be. Mialatt a sportmeccsek zajlottak, a pályák melletti füves területen húsz bográcsban főtt az étel, a felállított asztaloknál eközben vidám hangulatú társalgás, ismerkedés folyt. A hagyományos magyar ételek között is legnépszerűbbnek a pörkölt bizonyult, volt, aki vadhúsból, mások marhából főzték, de 1-1 káposztás vagy babos étel, és különlegességként hamburger is szerepelt a repertoárban. A zsűri elnöki szerepét Novák Előd országgyűlési képviselő töltötte be, akinek biztosan nem volt könnyű dolga, hiszen finomabbnál finomabb fogások közül kellett a legjobbat kiválasztania.

Az este hangulatáért a Borsod megyei Hatás Alatt zenekar volt a felelős, akik hajnalig tartó szórakozási lehetőséget nyújtottak a közel 400 fiatalnak. A szerencsi banda egyébként számos más IT rendezvényen szolgálja a talp alá valót a Jobbikos családoknak, szimpatizánsoknak.

A sportnap egyik elsődleges célja a csapatépítés és a közösségformálás volt, így reméljük, hogy az eredményhirdetésre a résztvevő fiatalok egy-egy új ismeretséggel, barátsággal, s felejthetetlen élményekkel gazdagodtak, amelyek egész életükben elkísérhetik őket.

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya