IT hírek
:: 2016. február 22. - 15:38
Ünnepi Kongresszust tartott a Jobbik Ifjúsági Tagozat

Jobbik Ifjúsági TagozatIdén ünnepli fennállásának ötödik évfordulóját a Jobbik Ifjúságit Tagozat, melyre egy ünnepi kongresszussal emlékeztünk meg.

Február 20-án tartotta a Jobbik Ifjúsági Tagozat III., egyben ünnepi Kongresszusát. A Jobbik Magyarországért Mozgalom ifjúsági szervezete 2011-ben jött létre, ekkor alakultak meg az első helyi szervezetek is, így már öt éve annak, hogy az IT igyekszik megszólítani a magyar fiatalságot.

Az ország minden pontjáról érkeztek küldöttek erre az ünnepi eseményre, hogy végül közel kétszázan ünnepeljük együtt az évfordulót. A rendezvény majd három és fél órán át tartott, kulturális blokkokkal, videókkal, ünnepi beszédekkel és persze néhány szavazással, az alapszabály módosításával kapcsolatban.

Jobbik Ifjúsági TagozatA rendezvényt a Jobbik IT indulója, az Ősi láng című zeneszám nyitotta meg, zongorakísérettel, ezt pedig a magyar himnusz követte.  Ezek után, Novák Előd felvezetésével, megkezdődtek az ünnepi beszédek. A beszédeket egy-egy visszatekintő videó választotta el egymástól, mely 2011-től kezdve képekkel és aláfestő zenékkel mutatta be az IT elmúlt öt évét. A videókból nagyon jól lehetett látni, milyen dinamikusan fejlődött a szervezetünk, hiszen az utolsó két évre már annyi esemény jutott, hogy egy zeneszám nem is volt elég a teljes képanyag lefedéséhez. A jelenlévők feleleveníthették a vezetőképzők, sportnapok, táborok, karitatív akciók és a tüntetések emlékeit, függetlenül attól, hogy már a kezdetek óta az IT sorait erősítik vagy csupán az elmúlt években csatlakoztak.

A beszédek sorát Farkas Gergely, az IT országos elnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy az ifjúsági tagozat egy közösség, melyben azonos értékrendű fiatalok, egy célért dolgoznak, és mindeközben barátságok, szerelmek, házzasságok köttetnek. Kiemelte, hogy az IT, fiatal kora ellenére, dinamikusabb és aktívabb, mint bármely másik politikai ifjúsági szervezet, azonban nem szabad, hogy ők jelentsék számunkra a mércét.

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Dúró Dóra a nemzettudat fontosságára, azon belül is a családra és a gyermekvállalásra hívta fel a figyelmet. A legnagyobb dolog és cél minden fiatal számára az kellene, hogy legyen, hogy életet adjanak.

Bana Tibor kiemelte, hogy az Ifjúsági Tagozatban most is és a jövőben is szorgalommal és kitartással lehet majd előrejutni. Az IT egy olyan közösség, melyben már most is rengeteg tehetséges és szakmailag felkészült fiatal van, akik a Jobbik utánpótlását fogják jelenteni az elkövetkezendő években.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere szintén köszöntötte a megjelenteket. Szerinte az IT azért is fontos, mert értelmes dolgokkal, értékkel tölti meg a fiatalok mindennapjait, akik a különböző rendezvények és események keretében sportolhatnak, kikapcsolódhatnak és ápolhatják hagyományainkat. Felhívta a fiatalok figyelmét, hogy nekünk, mint a Jobbik IT tagjainak az a feladatunk, hogy felnyissuk minden más fiatal szemét és cselekvésre szólítsuk őket.

Jobbik Ifjúsági Tagozat

A Kongresszuson tiszteletét tette Vona Gábor, a Jobbik elnöke is, aki buzdító és lelkesítő szavai mellett néhány intelmet is megfogalmazott. Emlékeztetett, hogy a jelenlegi hatalom egyik jellemzője az arrogancia. Ez a tulajdonság mindenkiben megvan, ezért rendszeres önvizsgálatot kell tartanunk és ki kell irtanunk magunkból az arrogancia minden formáját. Ebben segíteni fog az is, hogy a Jobbikban és az IT-ben mindenkinek végig kell járnia a szamárlétrát és érdemei alapján fog előrejutni.

Az ünnepi beszédek után lezajlott a kongresszus hivatalos része, vagyis a szavazások, az ezután következő szünetben pedig mindenki elhelyezhette a jövő IT-sei számára szánt üzeneteit az erre a célra készült időkapszulában. A nap végén az időkapszula lezárásra került és majd csak újabb öt év múlva kerül felbontásra.

Több olyan neves személy is köszöntötte az IT-t, akik nem tudtak jelen lenni az eseményen. Levetítésre került ugyanis egy videó, melyben Gregor Bernadett, Sziva Balázs, Morvai Krisztina, Balczó Zoltán, Murányi Levente, Szaniszló Ferenc és dr. Popély Gyula mondták el üdvözlő soraikat.

Két testvérszervezetünk (Erdélyi Magyar Ifjak és Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom) köszöntője után elfogadásra került az IT kiáltványa a magyar fiatalok felé.

Az IT-ben szerencsére vannak olyan helyi szervezetek, melyek már a kezdetek óta működnek. Ennek elismeréseként átadásra került az IT tartóbástyája díj, melyet tíz tagozat kaphatott meg.

Az esemény zárásaként megérkezett az ünnepi torta, melyet egy pohár pezsgő kíséretében fogyaszthattak el a jelenlévők.

Az IT tehát maga mögött tudhat egy újabb mérföldkövet, melyet egy rendkívül jól megszervezett és az alkalomhoz illő rendezvénnyel tudott megünnepelni. Bízunk benne, hogy a következő öt évben is sikerül megtartanunk azt a lendületet, ami most jellemez minket és büszkén emlékezhetünk majd akkor is, immár tíz évre.

Völgyi Péter

Jobbik Ifjúsági Tagozat

 

Jobbik Ifjúsági Tagozat

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya