IT hírek
:: 2018. augusztus 16. - 14:05
Üssük ki közösen Momot!

A Jobbik Ifjúsági Tagozata szerint a kormányzat nem kezeli megfelelően a fiatalokra leselkedő veszélyes online tartalmakat. A legnépszerűbb közösségi oldalon az úgynevezett Kék Bálna kihívós játék után a legújabb félelemkeltés most a Momo nevezetű horrorisztikus fiktív figura, aki levélben fenyegeti a gyerekeket.

Sajnálatos módon ez a „játék” nemrég egy 15 éves magyar kislányt hajszolt az öngyilkosságba, ami mutatja, hogy hazánkba is begyűrűzött és áldozatokat szed ez a veszélyes jelenség. A családi háttér mellett óriási felelőssége van az oktatásnak is ezen internetes veszélyforrás elhárításában. Úgy véljük, hogy már az általános iskolában tanítani kellene a helyes internet- és közösségimédia-használatot, és ezt a Nemzeti Alaptantervben is szükséges rögzíteni.

Mindemellett a Jobbik Ifjúsági Tagozata a több mint 135 ezer kedvelővel rendelkező közösségi oldalán fel fogja hívni a fiatalabb generációk figyelmét az elkövetkezendő napokban arra, hogy a fenyegetéseket használó és az üzenetet küldözgető kihívások csupán ijesztgetések, amelyekre nem kell reagálni, és ha ilyet tapasztalnak, akkor forduljanak a szüleikhez, nagyobb testvéreikhez vagy a tanáraikhoz. Egyúttal felszólítjuk a kormányt, hogy a készülő Nemzeti Alaptantervben fektessen komoly hangsúlyt az ilyen helyzetek megelőzésére és indítson társadalmi kampányt a hasonló veszélyek kiküszöbölésére.

Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke

Ajánlott oldalak

 

hazai pálya